Oplast je zdržal le minuto

Po prvih četrtfinalnih tekmah državnega prvenstva v dvoranskem nogometu kaže, da se bosta Dobovec in Maribor sprehodila v polfinale. Obramba Oplasta je v štajerski prestolnici zdržala le minuto, Bronx pa bo igral šele jutri.

V vrstah Oplasta se je med strelce vpisal Jure Uršič (z žogo). Foto: Igor Mušič
V vrstah Oplasta se je med strelce vpisal Jure Uršič (z žogo). Foto: Igor Mušič

Kakovostna razlika med sedmo ekipo rednega dela prvenstva, kobariškim Oplastom, in Mariborom, ki je v četrtfinale vstopil kot drugi, je najmanj tako velika kot kaže že lestvica. Obramba Primorcev je v dvorani Tabor zdržala le eno minuto. Oplastu ni šlo nič od nog niti v obrambi niti v napadu, Mariborčani pa so neusmiljeno polnili kobariško mrežo. Dvakrat jo je zatresel tudi nekdanji kapetan Oplasta, Jaka Sovdat. Prvi gol je za Primorce Jure Uršič dosegel šele po vodstvu Maribora s 5:0, le šest minut pred koncem tekme, ko je bil odgovor na to, kdo bo zmagovalec, znan že zdavnaj. Oplast bo imel popravni izpit v petek v domači dvorani. V polfinale bo napredovala ekipa, ki bo prva dosegla dve zmagi. Če bo Kobaridcem po porazu z 2:7 uspelo izsiliti tretjo tekmo, bo to pravi podvig.

Tekma med Litijo in Bronxom je bila preložena na torek ob 20. uri. Škofjoti, ki so redni del prvenstva končali kot šesti, bi morali imeti več možnosti za enakopraven dvoboj s tekmecem, kot so jih imeli Kobaridci z Mariborčani. Bronx je Litijane - tretje v rednem delu prvenstva - premagal prav v zadnjem krogu. Zasavci so še vedno brez poškodovanega reprezentanta, nekdanjega člana Oplasta, Anžeta Široka.

Državni prvak Dobovec je pričakovano ugnal najšibkejšega četrtfinalista - Sevnico. K uspehu je zadetek prispeval tudi tolminski reprezentant Kristjan Čujec. Za edino, a veliko presenečenje, so poskrbeli nogometaši škofjeloškega Stripyja, ki so na Vrhniki, v dvorani favorita Silika kar sedemkrat zatresli mrežo Notranjcev.


Najbolj brano