Vikingi z golom v podaljšku izločili rise

Norveška je z golom v podaljšku v današnji kvalifikacijski tekmi za četrtfinale premagala slovensko moško hokejsko reprezentanco z 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0). Slovenija tako zaključuje nastope na olimpijskem hokejskem turnirju, Norveška pa se bo v četrtfinalu pomerila z rusko olimpijsko reprezentanco.

Tekma se je  po rednem delu končala z izenačenjem 1:1. Fotografija 
je simbolična. Foto: Stanko Gruden/STA
Tekma se je po rednem delu končala z izenačenjem 1:1. Fotografija je simbolična. Foto: Stanko Gruden/STA

PJONGČANG > Za Slovenijo, ki je na tekmi imela več priložnosti, je bil usoden strel Alexandra Bonsaksna v 4. minuti podaljška, potem ko je slovenski vratar Gašper Krošelj po uspešni obrambi pred vrati ostal brez palice.

Pred tem je bila Slovenija v podaljšku sicer večkrat nevarna za norveška vrata, Jan Muršak je tudi zadel vratnico, a ploščka ni uspela spravit v mrežo.

Tudi sicer je na tekmi z izjemo 10-minutnega obdobja v zadnji tretjini Slovenija ustvarila več priložnosti. Razmerje v strelih na gol je bilo 34:26 v prid risov, vendar je v vratih Norveške blestel Lars Haugen.

Slovenija je povedla že v 7. minuti z golom Jana Urbasa z igralcem več, Norveška pa je izkoristila nalet v prvem delu zadnje tretjine in izenačujoč zadetek dosegla v 44. minuti prek Tommyja Kristiansena.


Najbolj brano