Olimpija za dva razreda boljša od Kopra

Večina prvih tekem četrtfinala slovenskega nogometnega pokala bo odigranih prihodnji teden, prvi potnik v polfinale pa je po petardi koprskim kozlom že znan.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Nogometaši Kopra so na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije gostili aktualnega državnega prvaka ljubljansko Olimpijo, kamor so se prebili, potem ko so izločili lendavsko Nafto.

Na koprski Bonifiki se je po dolgih letih skoraj praznih tribun zbralo približno 1500 gledalcev, prišlo je veliko navijačev iz prestolnice, ob stalnem in glasnem navijanju gostujoče navijaške skupine Green Dragons pa se je dalo začutiti prvoligaški utrip. Koprski nogometaši (v postavi tretjeligaša je bilo sedem tujcev) so delovali precej nervozno, gostje pa so to že po slabih osmih minutah tekme kaznovali. Dvojno podajo sta si izmenjala Kingsley Boateng in Stefan Savić, slednji pa je rutinirano zadel za vodstvo z 1:0. Zmaji so nadaljevali s pritiskom in v 13. minuti je podajalec pri prvem zadetku Boateng stekel sam proti domačemu vratarju Antoniu Grlju in s strelom z roba kazenskega prostora poskrbel za ljubljansko vodstvo z 2:0.

Koper : Olimpija 0:5 (0:3)
Stadion Bonifika, gledalcev 1500 sodnik Vinčić (Maribor). Strelci – 0:1 Savić (8), 0:2 Boateng (13), 0:3 Vombergar (45), 0:4 Boateng (48), 0:5 Kronaveter (85).Koper: Grlj, Hadžić, Petrović, Bukara (od 46. Cvek), Tomić (od 57. Kovačević), Glavaš, Opara (od 81. Maslić), Fatić, Vrdoljak, Baša, Štromajer. Trener: Damir Milinović. Olimpija: Vidmar, Štiglec, Gorenc, Zarifović, Boakye, Valenčič (od 64. Tomić), Putinčanin, Savić, Suljić (od 64. Kronaveter), Boateng, Vombergar (od 68. Lupeta). Trener: Zoran Barišić.

Nekaj minut pozneje bi lahko zimzeleni domači napadalec Jaka Štromajer znižal zaostanek, a je iz ugodnega položaja slabo sprožil. Čeprav se je zdelo, da so kozlički vzpostavili ravnotežje, pa je ob koncu prvega dela pičil še argentinski Slovenec Andres Vombergar. Domači vratar Grlj je po ljubljanskem strelu z razdalje slabo posredoval in gostujočemu napadalcu omogočil lahek zaključek. In tu je bilo konec pokalne zgodbe za koprske kozle, ki so zdaj spoznali, kako se počutijo njihovi tekmeci v tretjeligaški konkurenci.

Izbranci gostujočega trenerja Zorana Barišića se seveda niso ustavili niti po premoru, ampak so želeli pokazati svojo moč. Že po treh minutah nadaljevanja je Italijan ganskih korenin Boateng zadel za 4:0. Za petardo v domači mreži je z golom v 85. minuti poskrbel še rezervist Rok Kronaveter.

Ekipi se bosta ponovno srečali 31. oktobra v Stožicah, a bo tekma revialnega značaja, saj je potnik med štiri najboljše ekipe v slovenskem pokalu že znan.


Najbolj brano