Od Dobravelj do Škofij

V zadnjih dneh so se skoraj povsod na Primorskem začela že uveljavljena nižjeligaška in rekreativna tekmovanja v dvoranskem nogometu. Gorica je napovedala naskok na prvo ligo, v Šempetru pa bodo prvenstvo kmalu začeli tudi veterani.

Fotoutrinek je z  uvodne tekme drugega kroga v Dobravljah, 
kjer sta se pomerila Stella del nord  in  Transport Makovec.  Foto: Igor Mušič
Fotoutrinek je z uvodne tekme drugega kroga v Dobravljah, kjer sta se pomerila Stella del nord in Transport Makovec.  Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > V drugi državni ligi so odigrali sedmi krog, v katerem se je Gorica Futsal še utrdil na prvem mestu na lestvici. Prvi zasledovalec, škofjeloški Stripy, zaostaja tri točke. Tokrat so bili Novogoričani v gosteh s 7:2 boljši od Miklavža. Z goli Jana Žnidarčiča, Aneja Batističa in celo vratarja Denisa Baloha so že v prvem polčasu pri vodstvu 3:0 praktično odločili tekmo. Domačini so nekoliko oživeli sredi drugega polčasa, ko so zaostanek znižali na 2:4, a je hitro odgovoril izkušeni Slaviša Goranović, nadaljevanje pa je bilo le še formalnost.

V tretji ligi, kjer igrajo moštva z območja MNZ Koper, po drugem krogu vodi Black and White. Rezultati - A.S.C.I. : Black & White 3:4, ŠK Mega : Bruhoti 1:5, Bronx : Quazi Team 3:1; vrstni red - Black & White, Bruhoti 6, Bronx, Quazi Team 3, A.S.C.I.,Forti in Kafana, ŠK Mega 0.

V športni dvorani Osnovne šole Dobravlje na Ajdovskem je stekla tradicionalna članskaliga Gorica-Dobravlje, v kateri tekmujejo moštva iz Vipavske doline. Po drugem krogu je največ točk zbral Transport Makovec. Rezultati - Stella del nord : Transport Makovec 3:6, Atletico : AKK Šempeter 1:1, Fatamorgana : Kix 1:1, Vrhpolje : FC Lions 11:1; vrstni red - Transport Makovec 6, Vrhpolje, Atletico 4, Kix, Fatamorgana 2, Stella del nord, AKK Šempeter 1, FC Lions brez točke.

To jesen so bili doslej najaktivnejši veterani iz slovenske Istre, ki se ob sobotah zbirajo v športni dvorani na Škofijah. Po sedmih krogih Lige obalnih veteranov vodi Black & White. Rezultati - ŠD Luka : ŠD Rex Regnum 2:2, Santa Lucija : Bruhoti 2:1, Šmarje: Interni e Dintorni 8:4, Black & White : Circolo 5:0, Olmo : Primorci 1:1; vrstni red - Black & White 18, ŠD Rex Regnum 13, Pub 33 12, Santa Lucija 11, Primorci 8, Šmarje 7, Circolo 6, Olmo, ŠD Luka 5, Bruhoti, Interni e Dintorni brez točke.

Končane so tudi prijave za tradicionalni veteransko ligo v Šempetru. Tekmovale bodo ekipe AKK Šempeter, Vitovlje, Okrepčevalnica Žbogar, JDG, Šem5er in Jolly bar. Prvi turnir bo v sredo, 29. novembra, ob 20. uri v Športnem centru Hit. IM


Najbolj brano