Obstanek in nemški investitor?

Glede na vse težave med sezono je Ankaranu uspelo tisto, kar velika večina rednih spremljevalcev nogometnega dogajanja ni verjela - da bo do zadnjega v igri za deveto mesto in kvalifikacije za obstanek v ligi.

V jutrišnjem dvoboju mora Ankaran nujno zmagati. Foto: NZS
V jutrišnjem dvoboju mora Ankaran nujno zmagati. Foto: NZS

KOPER > Pred nogometnim Ankaranom so usodni dnevi. Morda je njihova usoda v veliki meri že znana tudi pred prvim žvižgom sodnika Dejana Balažiča jutri ob 16. uri v Novi Gorici, obelodanjena pa ne. Drugostopenjska licenčna komisija je včeraj zelo verjetno sprejela odločitev o prvoligaški licenci Ankarana (malo možnosti je, da bi jo dobil), a je ta še skrbno zapečatena v predalu, javno pa bo znana po koncu prvenstva. V ankaranskem taboru sicer glede tega izžarevajo optimizem, a vendar bodo morali, če želijo mirneje pričakovati odločitev z Brda, svoje opraviti na igrišču. Jutri morajo premagati Aluminij in čakati na vesti iz Velenja, kjer bo igral Triglav. V tem trenutku bi namreč iz lige neposredno izpadel Ankaran.

Tekme oranžnih si je ogledoval tudi nemški menedžer Dieter Langhaus mlajši, ki sicer dela z očetom, ki med drugimi zastopa tudi reprezentanta, Škofjota Domna Črnigoja. Neuradno naj bi Nemec skupaj še z nekaterimi partnerji z denarno injekcijo že pred časom pomagal ankaranski blagajni, v teh dneh pa se dogovarja za dolgoročno poslovno sodelovanje s klubom.

V novogoriškem Športnem parku naj bi imeli Ankarančani na papirju lažje delo kot Triglav na Štajerskem, kjer Rudar igra za četrto mesto, ki prinaša igranje v Evropi. Pogojno sicer, kajti jutrišnji ankaranski tekmec Aluminij ima svoj izračun. V sredo ga čaka pokalno finale z Olimpijo v Stožicah, kjer bo poskušal presenetiti, sploh, če bo Olimpija v nedeljo postala državni prvak in bi jo zaneslo proslavljanje naslova. In če bi se v pokalu zgodila senzacija, bi ob Olimpiji, Mariboru in Domžalah v Evropi igralo moštvo iz Kidričevega. Po nekaterih informacijah bo trener Oliver Bogatinov jutri na igrišče poslal precej premešano postavo.

Ankarančani že nekaj tekem krpajo udarno enajsterico. In nič drugače ne bo jutri. “V sredo se nam žal ni izšlo. Ob koncu prvega polčasa smo bili oškodovani za čisto enajstmetrovko, potem pa smo bili v drugem polčasu nervozni. Škoda, ker smo bili v prvem polčasu enakovredni. Skušali bomo usposobiti načete igralci, da naredimo še ta zadnji korak, ko popravnega izpita ni več,” poudarja trener Vlado Badžim, ki bo brez kaznovanega Johana Nkmame.


Najbolj brano