Obetaven istrski podmladek

Mladi slovenski judoisti so zadnji domači tekmi v letošnjem letu opravili na novoletnem turnirju v Celju in na Mini Nagaoki v Ljubljani. Primorski judo so najbolje zastopali borci iz Istre.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

KOPER > Na novoletnem turnirju za mlajše kategorije v Celju se je zbralo 237 tekmovalcev iz 40 klubov, ekipno pa so bili med primorskimi klubi najboljši Izolani na 15. mestu. Primorci so osvajali odličja v številnih kategorijah od najmlajših pa vse do starejših dečkov, kjer so se veselili treh tretjih mest. V kategoriji nad 66 kilogramov se je tako visoko povzpel Matija Jerman iz JK 15. maj iz Marezig. Zmagal je Luka Lukšič iz Komende.

V kategoriji do 66 kg je bron osvojil Blaž Vadnjal Stojanović iz JK Izola, slavil pa je Dimitry Chaynjikov iz mariborskega Branika. V kategoriji do 38 kg je bil tretji še en Izolan - Jan Nabernik, zmagal pa je član avstrijskega Wolfsberga Batuchan Jusupov.

Še močnejša je bila konkurenca na Mini Nagaoki v Ljubljani, kjer se je borilo 455 tekmovalcev iz 61 klubov in petih držav. Ekipno je bil najboljši Istarski borac iz Pulja, med primorskimi klubi pa se je najvišje, na 24. mesto, povzpel JK Izola.

V starejših kategorijah tu Primorcem ni uspelo priti do odličij. Še najbližje mu je med mlajšimi kadeti kategorije do 73 kg s četrtim mestom segel borec JK Izola Sergej Marčeta. Zmagal je Blaž Bandur iz Judo šole Maribor. Med starejšimi dečki kategorije do 38 kilogramov je bil peti Izolan Jan Nabernik, zlato pa je osvojil Tržačan Luca Longo.

Rezultati

Novoletni turnir Celje, ostali najboljši rezultati, ml. dečki do 38 kg - 1. Vid Dobrinja (Koper); do 27 - 1. Alex Sovdat Defaveri (Izola).

Mini Nagaoka Ljubljana, ml. dečki do 27 - 1. Alex Sovdat Defaveri (Izola); do 38 - 1. Anton Skoko (Istarski borac), 2. Vid Dobrinja (Koper); do 50 - 1. Deni Delbianco (Istarski borac)...,5. Martin Kekič (Izola); ml. deklice, do 44 - 1. Julija Partlič (Železničar), 2. Čarna Perše (Gorica).


Najbolj brano