Novogoriške težave se nadaljujejo

V preloženi tekmi 19. kroga prve slovenske nogometne lige je Gorica doživela še eno razočaranje. Izbranci Mirana Srebrniča so se v Krškem praktično premagali sami in tako obdarili gostitelje, ki so slavili z 1:0.

Dejan Žigon (z žogo) je v Krškem zamudil najlepšo priložnost za 
Novogoričane.  Foto: Leo Caharija
Dejan Žigon (z žogo) je v Krškem zamudil najlepšo priložnost za Novogoričane.  Foto: Leo Caharija

KRŠKO > Prvi polčas je minil v raztrgani igri. Krčani so se sprva trudili vsiliti svoj agresiven pristop, Novogoričani pa so se bolj poskušali zanesti na kombinatoriko. Mešanica obojega ni prinesla veliko razburljivih trenutkov, o čemer priča tudi skromno število strelov.

Prva priložnost se je ponudila spretnemu Leonu Mariniču, ki pa je bil ob zaključku akcije v 15. minuti vendarle premalo natančen. Več natančnosti si je ob podajah v kazenski prostor bržkone obetal tudi Miran Burgić, ki se je veliko gibal, a brez pravega učinka. Tudi sicer je bil novogoriški napad v prvem polčasu bolj jalov. Edini strel v okvir vrat je sprožil Osuji Amarachi, ki se mu je z atraktivno obrambo zoperstavil domači vratar Marko Zalokar. Tudi na drugi strani je bilo nevarnih akcij le za vzorec. Nemara najugodnejši položaj pa si je izboril Luka Vekić, ki je v kazenskem prostoru iz obrata meril meril mimo vrat Grege Sorčana.

Krško : Gorica 1:0 (0:0)

Stadion Matije Gubca, gledalcev 400 sodnik Bukovec (Lendava). Strelec - 1:0 Balić (81).

Krško: Zalokar, Kulinits, Krajcer, Ejup, Šturm, Balić, Mandić (od 90. Gorenc), Ogrinec, Volarič, Mujan (od 86. Glover), Vekić (od 68. Škrbić). Trener: Alen Šćulac.

Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Škarabot, Kolenc (od 71. Grudina), Tešija, Marinič (od 69. Curk), Osuji, Žigon, Burgić (od 78. Nagode). Trener: Miran Srebrnič.

Rumeni kartoni: Volarič, Mandić; Jogan, Škarabot, Burgić.

Rdeč karton: Škarabot (66, 2x rum. k.)

Novogoriški čuvaj mreže si torej v prvem delu ni ogrel dlani, zato pa je moral biti pozoren na začetku drugega polčasa. Ob uigrani kombinaciji po prekinitvi se je zoperstavil strelu Tončija Mujana, kar je vendarle obetalo privlačnejše nadaljevanje tekme.

Novogoričani so se sčasoma otresli pritiska gostiteljev in prenesli težišče igre na domačo polovico. Najlepša priložnost na tekmi se je v 58. minuti ponudila Dejanu Žigonu. Marinič in Miha Gregorič sta v kazenskem prostoru izigrala domačo obrambo, a je Žigon zapravil “enajstmetrovko” v gibanju in meril čez gol Krškega. Še en slab trenutek je za goste prišel le nekaj minut kasneje. Matiji Škarabotu je v nenavadnih okoliščinah v dvoboju z Nikolo Mandićem sodnik Miran Bukovec pokazal drugi rumeni karton, kar je pomenilo, da bodo Novogoričani tekmo končali z igralcem manj.

Najslabše pa je še sledilo. Ob številčni premoči Krčani niso bili kaj prida nevarnejši, zato pa so si gostje praktično sami zabili zadetek. Po kotu in nesporazumu Roka Grudine in Sorčana je Josip Balić žogo potisnil v mrežo.


Najbolj brano