Novogoriška zmaga po skoraj šestih mesecih

Nogometaši Gorice so sinoči z Domžalami vendarle prekinili že skoraj neskončno dolg niz brez zmage. V 23. prvoligaškem krogu so tekmece ugnali z 2:1 in si priigrali nekaj ustvarjalnega miru med reprezentančnimi akcijami in pred nadaljevanjem prvenstvene sezone v Velenju

Shamar Nicholson (levo) je popeljal v vodstvo Domžalčane, ki pa 
so naposled morali priznati premoč Gorici. Foto: Leo Caharija
Shamar Nicholson (levo) je popeljal v vodstvo Domžalčane, ki pa so naposled morali priznati premoč Gorici. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Dvoboj so Novogoričani začeli skladno z napadalno postavitvijo - ambiciozno. Domžalčani se sprva niso spustili v odprt boj, so pa postopoma začeli osvajati prostor na domači polovici. Prave nevarnosti sicer ni bilo ne na eni ne na drugi strani, bi pa lahko kakšna akcija imela srečnejši konec. Podaj v globino, sprintov, poskusov in (prostih) strelov sicer ni manjkalo, zato pa je bilo pogrešati več natančnosti pri izvedbi, ki je šepala. Po prvem polčasu sta tako mreži obmirovali, podobno kot na sobotnem derbiju med Olimpijo in Mariborom pa se je igra razživela v nadaljevanju. Za razliko od Ljubljane, kjer se je v drugem polčasu tresel le okvir vrat, pa so v Novi Gorici sicer ne prav številni gledalci videli tudi zadetke. Prvega domžalskega so sodniki zaradi nedovoljenega položaja Mateja Podlogarja razveljavili. Še prej je Andrija Filipović poskušal izsiliti enajstmetrovko, a je dobil le rumeni karton.

Najprej pa so se sinoči veselili gostje. Kot že nekajkrat v letošnji sezoni so Novogoričani obdarili tekmece. Vratar Grega Sorčan je nič kaj preudarno izvajal prosti strel globoko na svoji polovici proti Žigi Lipuščku, niz domačih spodrsljajev pa je kaznoval Shamar Nicholson. Novogoričani so se dobro odzvali na čelu s kapetanom, ki je iz kota preizkusil reflekse Krševana Santinija. Domžalski vratar pa je nato vendarle klonil. Etien Velikonja je bil tokrat v vlogi podajalca, izenačujoči zadetek pa je dosegel Semir Smajlagić.

Gorica : Domžale 2:1 (0:0)

Športni park, gledalcev 300, sodnik Sagrković (Vrhnika). Strelci - 0:1 Nicholson (53), 1:1 Smajlagić (60), 2:1 Filipović (69).

Gorica: Sorčan, Halilović, Tomiček, Lipušček, M. Kavčič, Oršolić, Šipek (od 85. T. Kavčič), Osuji, Velikonja, Smajlagić (od 80. Hodžić), Filipović (od 70. Grudina). Trener: Nermin Bašić.

Domžale: Santini, Sikošek (od 70. Mujan), Klemenčič, Dobrovoljc, Rom, Vetrih, Lazarević (od 78. Žužek), Čerin, Hodžić, Podlogar (od 58. Vuk), Nicholson. Trener: Simon Rožman.

Rumeni kartoni - Velikonja, Filipović, Lipušček; Podlogar, Sikošek.

Novogoriški nogometaši so dobili krila. Na pravem mestu ob pravem času se je po strelu Osujija Amarachija znašel Filipović. Gostitelji so nato na čelu s Sorčanom utrdili obrambne okope in v napeti končnici vknjižili dragoceno zmago.


Najbolj brano