Novi srhljivki Ajdovcev in Bricev

Štiri kroge pred koncem druge slovenske nogometne lige je jasno, da je prvo mesto oddano Radomljam. V igri za prvoligaške kvalifikacije ostajajo vsaj štirje klubi. Vroče bo tudi v boju za obstanek, v katerega so še naprej vpeti Brici in Ajdovci.

Jure Bužinel (v rdeče črnem dresu) je v Krškem dosegel zmagoviti zadetek za Brice. Foto: Luka Carlevaris
Jure Bužinel (v rdeče črnem dresu) je v Krškem dosegel zmagoviti zadetek za Brice. Foto: Luka Carlevaris

Radomlje : Vitanest Bilje 5:2 (2:2)

Športni park, brez gledalcev, sodnik Vivod (Dravograd). Strelci - 0:1 Matič (6), 1:1 Pišek (21), 1:2 Batič (37), 2:2 Vuco (44), 3:2 Ihbeisheh (69), 4:2 Primc (73), 5:2 Primc (91).

Vitanest Bilje: Lipičar, Tavčar, Batič, Šturm, Doplihar, Slavec, Matić, Marc (od 78. Brešan), Jermol (od 78. Pušnar), Cekaj (od 67. Perko), Rojc (od 83. Basholli). Trener Marin Mikac.

Zmaga Mirencev v zaostali tekmi

V zaostali tekmi 10. kroga tretje SNL zahod so se zmage veselili Mirenci. Adria je doma z 2:1 (1:0) ugnala Lesce. V šesti minuti je za gostitelje iz enajstmetrovke zadel Matej Žižmond, na 2:0 pa je povišal Nik Masten v 57. minuti.

RADOMLJE > Biljenci so se bodočemu prvoligaši upirali bolje, kot kaže končni izid. Nenazadnje so v prvem polčasu tudi dvakrat vodili, a so jih gostitelji obakrat ujeli. Drugič po strelu s kota prav v končnici prvega cpolčasa, ki bi se kaj lahko sklenil v korist gostov. Biljenci so sicer povedli po prodoru Danijela Šturma in zaključku Tina Matića. Po domačem izenačenju je za drugi gol poskrbel Luka Batič. Tudi v drugem polčasu so se gostje dobro kosali z Radomljani, ki so spet zadeli iz kota, potem ko je Jure Lipičar ubranil prvi strel. Po rezultatskem zasuku so domačini zmago potrdili iz protinapadov.

Šmartno : Primorje eMundia 1:1 (0:0)

Stadion Šmartno ob Paki, brez gledalcev, sodnik Podgoršek (Duplje). Strelca - 0:1 J. Kodermac (82), 1:1 Melavc (90).

Primorje eMundia: Bužan, Badžim, Dedić, J. Kuraj (od 54. Curk), Šolaja, A. Kuraj, Terziev, J. Kodermac, Džuzdanović (od 82. Kočevar), Zavnik (od 46. Zavnik), Štrukelj (od 61. Nagode). .Trener Borivoje Lučić.

ŠMARTNO OB PAKI > Ajdovci so uprizorili še drugo dramo v nekaj dneh. Tudi z včerajšnjim razpletom pa ne morejo biti posebej zadovoljni. Gostitelji so namreč izenačujoči zadetek dosegli praktično v 90. minuti. Ajdovci so sicer dvoboj začeli spodbudno, a je vnema hitro izpuhtela, potem ko se je Jan Štrukelj zapletel v dvoboju iz oči v oči z domačim vratarjem. Naposled je bil junak prvega polčasa ajdovski čuvaj mreže. Primož Bužan je namreč v 40. minuti ubranil še drugo enajstmetrovko v dveh tekmah, potem ko je Jaka Kuraj v svojem kazenskem prostoru z roko zaustavil strel domačih. Ajdovski drugi polčas je bil precej boljši. V nadaljevanju so pomaknili težišče igre na domačo polovico, kjer so vztrajno pletli akcije, a brez pravega zaključka. Vse do 82. minute, ko je zadel Jakob Kodermac. Veselje gostov pa je bilo kratkotrajno. Ajdovci so spet prejeli gol, ki ga ne bi smeli.

Beltinci : Jadran Dekani 2:2 (1:2)

Športni park, brez gledalcev, sodnik Šabanagić (Ljubljana). Strelci - 1:0 Raduha (5), 1:1 Zonta (31), 1:2 Bajrami (35), 2:2 Verbič (85).

Jadran Dekani: Pranjić, Peroša (od 59. Perhavec), Vranješ, Hadžić, Bešir, Bajrami (od 59. Plaznik), Vitezica, Jakomin (od 77. Meštrić), Kašiković (od 52. Ahmetaj), Zonta (od 77. Hot), Pušaver. Trener: Alen Šćulac.

BELTINCI > Dekančane je le dobrih pet minut ločilo od četrte zaporedne zmage. Kljub temeljito premešani začetni postavi in zgodnjem zaostanku, so se po dobre pol ure vrnili v igro in v štirih minutah zasukali izid z zadetkoma Tadeja Zonte in Fabjona Bajramija. Škoda, ker niso v nadaljevanju izkoristili zaključnih žog, ki so se ponujale. Zlasti včerajšnja rezervista, Alessandro Ahmetaj in Nejc Plaznik, bi lahko prišla na svoj strelski račun, a so se domačini nekako izvlekli. Potem pa so v končnici tekme, ki je minila po dekanskih notah, prišli tudi do izenačenja.

Krško : Brda 3:4 (0:0)

Stadion Matija Gubec, brez gledalcev, sodnik Kondić (Ljubljana). Strelci - 0:1 R. Bužinel (49), 1:1 Ribič (51), 2:1 Dodig (62), 2:2 A. Marinič (66), 3:2 Krznarić (81), 3:3 R. Bužinel (83, 11 m), 3:4 Ju. Bužinel (88).

Brda: Nabergoj, Dobnikar, Stožinič (od 68. Ju. Bužinel), Schweiger, Bric, R. Bužinel (od 92. Lukić), Bučinel, A. Marinič, Karabegović, Battaino (od 68. Merlin), Ja. Bužinel (od 71. Vodeb). Trener: Jani Šturm.

KRŠKO > Brici so tako kot nedavno proti Ajdovcem uprizorili zmagoviti zasuk in napovedali, da še niso rekli zadnje v boju za obstanek. V Krškem je po umirjenem prvem polčasu tekma eksplodirala v nadaljevanju, ki so ga Brici začinili z lepimi akcijami in še lepšimi goli. V žaru borbe se jim je primerila tudi kakšna napaka, a zato je bila zmaga še bolj sladka. Rok Bužinel je odprl festival zadetkov, poem pa so morali Brici morali prevzeti vlogo lovcev. Amadej Marinič je najprej zadel za 2:2, potem pa izsilil enajstmetrovko za 3:3. Pod zmagoviti zadetek pa se je v sami končnici napetega dvoboja podpisal Jure Bužinel.


Najbolj brano