Nogometni derbi

Po reprezentančnih vznemirjenjih se na domače nogometne zelenice vrača klubska scena. Sinoči sta se v pokalu udarila Koper in Olimpija, sobota pa v Novi Gorici ponuja prvenstveni derbi Gorice in Maribora.

 Komu bo posijalo sonce v športnem parku? Foto: Jure Batagelj
Komu bo posijalo sonce v športnem parku? Foto: Jure Batagelj

Pomlajena novogoriška ekipa zaseda presenetljivo tretje mesto na prvoligaški lestvici. Po prvi tretjini sezone sta pred njo le (edina) kandidata za naslov. Olimpija ji beži za pičlo točko, šest točk pa znaša prednost vodilnega Maribora, ki je modro belim prizadejal edini poraz v letošnji sezoni. Novogoričani so v Ljudskem vrtu, 12. avgusta, hitro priznali premoč tekmecu in izgubili z 0:5. Odtlej so neporaženi. Med drugim so prekrižali načrte državnim prvakom. Olimpiji so letos že odščipnili pet točk, bistveno slabši izkupiček pa imajo z Mariborčani. Tudi doma.

V pretekli sezoni so izgubili oba dvoboja v športnem parku s skupnih 0:9. Čas bi že bil, da se neslavna tradicija prekine. Klubska moč, kakovost in izkušnje so na strani Mariborčanov, a nogomet je nepredvidljiv, novogoriška mladost pa še toliko bolj.


Najbolj brano