Nogometna nedelja v Vipolžah

Peti krog druge slovenske nogometne lige se bo jutri sklenil s primorskim obračunom v Vipolžah. Pred Novogoričani in Koprčani sta tekmeca, ki ne bi smela predstavljati previsoke ovire v boju za nove točke in vrh lestvice. V Dekanih prav tako upravičeno upajo, da se bodo po prvem krogu spet veselili polnega izkupička.

Biljence (v svetlejših dresih) čaka v 5. krogu primorski obračun v 
Brdih, Dekančani pa bodo gostili Rogaško. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Biljence (v svetlejših dresih) čaka v 5. krogu primorski obračun v Brdih, Dekančani pa bodo gostili Rogaško. Foto: Tomaž Primožič/FPA

NOVA GORICA > Sedem tekem 5. kroga 2. SNL bo odigranih danes, izjema je obračun med Brdi in Vitanestom Biljami, ki bo zaznamoval jutrišnji nogometni popoldan na Primorskem. V Vipolžah gre pričakovati tudi večji obisk od siceršnjega povprečja. Pri tem ni izključeno, da bodo v večini privrženci gostov. V minuli sezoni so bili Biljenci dvakrat rezultatsko uspešnejši na igrišču, res pa je, da so oba dvoboja zaznamovale posebne okoliščine, jesenskega tudi zelo slabo igrišče v Vipolžah. Travnata površina je v novi sezoni sicer še daleč od želene, a vendarle boljša, kot je bila dobršen del prejšnje sezone.

Katera ekipa kaže boljšo podobo? Na začetku prvenstva gotovo Biljenci, ki v uvodnih štirih krogih še niso izgubili, Brici pa po drugi strani še čakajo na prvo zmago. V prid zasedbi Sandija Valentinčiča govori tudi podatek, da so obe tekmi v gosteh na začetku sezone dobili. Biljenci se otepajo vloge favorita, nenazadnje imajo obračuni igralcev in trenerjev, ki se poznajo do potankosti, svoje zakonitosti. Brici so sezono začeli spremenljivo, a to ni nič novega za spremenjeno moštvo. Podobno je bilo lani, predlani ... Trener David Peršič poskuša uigrati vrste, dvigniti telesno pripravljenost in seveda zbirati točke. Motiva vsekakor ne bo manjkalo na obeh straneh, nenazadnje je precej nogometašev že zamenjalo majice obeh klubov.

Ljubljana na Primorskem

V 2. krogu tretji SNL zahod ne bo primorskega obračuna, kar pa ne pomeni, da bodo na naših koncih izostali zanimivi obračuni. V Tolmin danes prihaja lanski drugoligaš Ilirija z nekdanjim tolminskim trenerjem Borutom Jermolom. Prevetrena izolska zasedba pa se bo doma predstavila v dvoboju s Svobodo. Edina jutrišnja tekma bo v Vipavi, kjer gostuje Šenčur.

Lestvica je sicer še zelo kratka, bi se pa lahko po 5. krogu zgodila sprememba na vrhu, kjer imajo Krčani in Radomljani po deset točk, a čakajo ju težki gostovanji. Sicer zelo učinkovito Krško se bo brez kaznovanega najboljšega strelca Lovra Čirjaka zoperstavilo Krki v Novem mestu, Radomlje pa čaka dvoboj s telesno močno zasedbo Fužinarja. Na prvo mesto bi se kaj lahko spet zavihteli Novogoričani. V Ajdovščini bodo gostili Dob, ki je z Brici še edina ekipa brez zmage. Prvo je v prejšnjem krogu zabeležila Rogaška, ki je po poraznem začetku sezone očitno strnila vrste in bo trši oreh za Dekančane.

Jadran je po spodbudnem začetku prvenstva zabeležil dve ničli, pri čemer bo treba za nove točke doma premostiti tudi strelsko sušo. Koprčani nimajo tovrstnih preglavic. V Brežicah je le vprašanje, kateri od gostujočih posameznikov bo bolj navdahnjen.


Najbolj brano