Ni še vse odločeno

Na uvodnem spomladanskem obračunu z vrha tretje slovenske nogometne lige zahod se mreži nista zatresli, potemtakem ostajajo tudi razmerja moči na lestvici nespremenjena. Vodilni Koprčani ohranjajo tri točke naskoka pred Tolminci.

Damir Hadžić (v skoku) je bil najbliže koprskemu zadetku, a je 
Tolmince (v temnejših dresih) rešil okvir vrat. Foto: Luka Carlevaris
Damir Hadžić (v skoku) je bil najbliže koprskemu zadetku, a je Tolmince (v temnejših dresih) rešil okvir vrat. Foto: Luka Carlevaris

TOLMIN > Derbi 17. kroga je na Brajdo privabil številne gledalce, ki so videli živahno predstavo z boljšimi in slabšimi obeležji. Okoliščine so botrovale izvedbi, v kateri so napake prednjačile nad uspelimi potezami. Igrišče ni bilo idealno, uvodni dvoboj pa je vselej nepredvidljiv oziroma kočljiv, ko gre za obračun vodilnih moštev, ki nista tvegali.

V prvem polčasu so bili konkretnejši gostitelji. Koprčani so imeli žogo več v svoji posesti, a je bilo veliko prometa z malo ali nič dobička. Akcije gostov so se praviloma končale pred kazenskim prostorom z zapletenimi rešitvami namesto preprostih. Bolj neposredni so bili Tolminci, a kaj ko je tudi njihova izvedba v napadalni polovici šepala. Dalibor Sokanovič je še ogrel dlani koprskega vratarja Antonia Grlja, preden je igrišče zapustil zaradi poškodbe. S tem so Tolminci izgubili nekaj agresivnosti v igri, res pa je da bi tudi koprski napad z Jako Štromajerjem bržkone imel drugačne razsežnosti.

TKK Tolmin : Koper 0:0

Športni park Brajda, gledalcev 700 sodnik Podgoršek (Duplje) 6.

TKK Tolmin: Bova 6,5, Šuligoj 6,5, Zornik 6,5, J. Šturm 6, Kos 6, Kavčič 6,5, Rakušček 6,5 (od 64. Kutin 6), Kravanja 6, M. Perše 6 (od 72. Rutar -), D. Šturm 6, Sokanović 6 (od 24. Kucalović 6). Trener: Jan Kragelj.

Koper: Grlj 6,5, Hadžić 6,5, Cerovec 6,5, Petrović 6, Vrdoljak 6, Glavaš 6 (od 77. Angov -), Andjelić 6, Baša 6, Gajšek 6 (od 87. Opara -), Guberac 6,5, Šolaja 6 (od 46. Verunica 6,5). Trener: Damir Milinović.

Rumeni kartoni - Kravanja, J. Šturm; Glavaš, Vrdoljak, Petrović, Angov.

Tako so za še največ razburjenja pred vrati poskrbele prekinitve oziroma koti. V končnici prvega polčasa je zadišalo po tolminskem golu. Iz neposredne bližine je veselje Danijelu Šturmu preprečil Grlj, ki je v nadaljevanju vidnejšo vlogo prepustil kolegu v tolminskih vratih. Z nekaj rošadami so Koprčani v igri pridobili globino, zato je bilo v drugem polčasu večkrat vroče pred domačimi vrati. Rezervist Mateo Verunica je tako preizkusil reflekse Matheusa Bove, ki pa je bil ob strelu Damirja Hadžićapo kotu nemočen. Gostitelje je rešil okvir vrat, na drugi strani pa je koprskim vratom iz neposredne bližine prizanesel Matic Perše.

“Tekma bi se lahko zasukala v eno ali drugo smer. Mi smo bili nekoliko boljši v prvem polčasu, Koper pa je kvaliteto pokazal v nadaljevanju. Naposled je izid pravičen, prvenstvo pa še odprto,” je povedal domači kapetan Tine Zornik po remiju, ki je bil sploh prvi za oba kluba v letošnji sezoni. “Vedno gremo na zmago, a nismo dali gola. Je pa res, da ga tudi nismo prejeli. Igrišče nam je malo nagajalo, a na to se bo treba privaditi. Na tovrstnih dvobojih velja izkoristiti ponujene priložnosti. Če jih ne, potem se lahko hitro znajdeš v težavah,” je povedal kapetan gostov Ivica Guberac.


Najbolj brano