Neymar ne bi bil srečen

Debi novega postojnskega nogometnega drugoligaša se je končal povsem po željah domačih, ki so v deževnem drugem polčasu potrdili zmago, ki se je nakazovala že v prvem polčasu.

Tako so se v soboto pred začetkom tekme pozdravili akterji prve 
drugoligaške tekme na postojnskem stadionu. Foto: Rajko Blaško
Tako so se v soboto pred začetkom tekme pozdravili akterji prve drugoligaške tekme na postojnskem stadionu. Foto: Rajko Blaško

POSTOJNA > Ankaran ali Ankaran-Postojna, kot je uradno ime kluba, je v uvodu v sezono najboljši primorski drugoligaš, čeprav so bili pred začetkom prvenstva že skoraj odpisani. “Vemo, kaj smo in kaj želimo, in to bodo kmalu spoznale tudi druge ekipe,” je brez oklevanja dejal kapetan Jan Pahor, ki je nekaj časa razmišljal o selitvi v Dekane, potem pa ostal del ankaranske zgodbe. Je eden od redkih nosilcev igre moštva iz minule sezone, ki so v oporo trenerju Vladu Badžimu v vse bolj tuji (brazilski) ekipi. “Če bi Neymar gledal vse te svoje rojake, ne bi bil pretirano srečen, kajti Brazilci morajo imeti znanje in kvaliteto, večina naših pa tega še nima. Prišli so se učiti,” je v sebi lastnem slogu dejal trener Vlado Badžim.

V Postojni se bodo še morali privaditi na to, da imajo drugoligaško nogometno ekipo. Prvo drugoligaško tekmo na domačem nogometno-atletskem stadionu si je prišlo ogledat približno 100 gledalcev. Tik pred koncem polčasa se je ulilo, dež pa je ponehal na koncu tekme in s stadiona odgnal precej gledalcev. K sreči je vsaj neurje obšlo Postojno.

Ankaran Postojna : Brežice 3:1 (1:0)

Športni park, gledalcev 120 sodnik Žganec (Ljubljana) 7. Strelci - 1:0 Costa Slaviero (17), 2:0 Razente (57), 3:0 Doći (70), 3:1 Božič (92). Ankaran-Postojna: Bužan 6,5, Razente 7, Pahor 6,5, L. Badžim 6,5, Victor 6,5 (od 87. Ubaldino-), Koval 6, Humar 6,5, Costa Slaviero 6,5 (od 56. Menegusso 6), Doći 6,5, Šolaja 6,5, Bordon 6 (od 80. Agić-). Trener: Vlado Badžim.

Gostitelji so odigrali v rdeči, tretji garnituri prvoligaških dresov. Od lanskega moštva so bili v ekipi Primož Bužan, ki je bil pred tedni pred odhodom v Olimpijo, Jan Pahor, Luka Badžim, Žan Humar, Patrik Bordon in Rene Šolaja, ki lani zaradi poškodbe ni igral. Še najbolj uigrana je bila skoraj v celoti “lanska” obrambna vrsta. Na igrišču so odmevala navodila v več jezikih, vendar so domači glede na precejšnje spremembe pokazali solidno uigranost in iz prve prave priložnosti tudi povedli. Po podaji Šolaje z leve strani je bil Costa Slaviero hitrejši od obrambe gostov, ki je nasprotniku neuspešno postavljala prepovedani položaj. “Ti fantje, ki so prišli v zadnjem času, že mesec dni živijo in dvakrat dnevno trenirajo skupaj, kar se pozna,” poudarja kapetan Pahor.

Brežičani so tudi prišli do nekaj obetavnih priložnosti (predvsem prek Dejana Urbanča in Marka Jakolića). Še posebej podjetni so bili v prvih desetih minutah nadaljevanja, ko jih je spodrezal drugi prejeti zadetek. Strel z volejem Gabriela Razenteja s 25 metrov je bil neubranljiv. Ko je Martin Doći iz bližine ukanil gostujočo obrambo za 3:0, je bilo jasno, da bo zmaga ostala doma. Brežičani so bili občasno precej bolj nevarni, kot je bila njihova igra, in so proti koncu tekme tudi zatresli mrežo, a je bila žoga pred tem že v gol avtu. A brez zadetka se niso vrnili domov, saj so častni zadetek dosegli v zadnji sekundi tekme, ko je bila domača obramba z mislimi že nekje drugje. “Za prvo domačo tekmo je bil pomemben predvsem poziven rezultat in to smo dosegli. Ustvariti moramo novo zgodbo in ekipo. Ostalo je le nekaj domačih igralcev, verjetno bo še kdo med njimi odšel. Ta ekipa trenutno ne sodi na sam vrh, videli ste, da je v igri veliko nihanj. Igralci so mladi, privajajo se na določen sistem. Imamo pa dovolj časa, da še kaj uredimo,” poudarja Badžim.


Najbolj brano