Nanosov Marko Tratnik tretji

Tekaško smučarski klub Idrija je v svojem centru na Vojskem gostil peto tekmo slovenskega pokala. Med 60 udeleženci je bil absolutno najhitrejši Logatčan Matej Jakša, tretji čas pa je dosegel član Nanosa Marko Tratnik.

Na Vojskem so tekače pričakale ostre zimske razmere. Foto: Bojan Lazar
Na Vojskem so tekače pričakale ostre zimske razmere. Foto: Bojan Lazar

VOJSKO > Smučarje tekače so v nedeljo v sicer lepem vremenu na 110 centimetrih snega v smučarsko tekaškem centru na Vojskem pričakale ostre zimske razmere s 14 stopinjami pod ničlo in vetrom. Z njimi se je borilo 60 udeležencev pete tekme slovenskega pokala za rekreativce, mlajše kategorije in veterane. Prišli so iz 17 društev. Preizkušnja, ki jo prireja Tekaško smučarski klub Idrija, sicer obeležuje spomin na Andreja Erjavca. Prireditelji so pripravili kar štiri proge. Najmlajši so se podali na poldrugi kilometer, otroci so jih pretekli pet, manj izkušeni rekreativci 7,5, redni udeleženci slovenskega pokala pa so se pomerili na 22,5 kilometra dolgi preizkušnji.

V tej najpomembnejši disciplini je v moški konkurenci zmagal član TSK Logatec Matej Jakša, ki je s progo opravil v dobri uri (1:07,23). Po ogorčenem boju za drugo mesto je bil tekač kranjskega Triglava Andrej Grašič s časom 1:09,35 za štiri sekunde hitrejši od najboljšega Primorca, tekača Nanosa Marka Tratnika.

Med ženskami je bila najhitrejša Petra Race iz Begunj (1:22,37). Drugo mesto je osvojila članica TSK Nanos Petra Tratnik (1:23,49), bron pa si je priborila domačinka Taja Šuligoj (TSK Idrija, 1:36,41).

V skupnem seštevku po petih tekmah vodi Andrej Grašič, šesto mesto pa kot najboljši Primorec zaseda Marko Tratnik. Na vrhu ženske razvrstitve sta Petra Race in Petra Tratnik. Taja Šuligoj je peta. TSK Idrija bo še do konca zimske sezone vzdrževal proge na 2,5, pet in osem kilometrov. Naslednja (predzadnja) tekma slovenskega pokala bo v soboto ob 10. uri. To bo 28. Pokljuški maraton na Rudnem polju.


Najbolj brano