Največ odličij je ostalo doma

Sredina marca je v Renčah že vrsto let rezervirana za otvoritev sezone v umetnostnem kotalkanju. Na otvoritveni tekmi so bile prav domačinke najuspešnejše.

V Renčah se je  zvrstilo okoli 200 kotalkarskih nastopov.  Foto: Igor Mušič
V Renčah se je zvrstilo okoli 200 kotalkarskih nastopov.  Foto: Igor Mušič

RENČE > Tekmovalne ekipe in obiskovalce je na letošnji otvoritvi sezone v Renčah razveselilo novo veliko parkirišče v bližini dvorane za umetnostno kotalkanje, v kateri je Kotalkarski klub Renče gostil tekmovanje v obveznih likih za vse kategorije in pokal Račk v dolgem programu, namenjen otrokom. V dveh dneh se je v Renčah zvrstilo približno 200 nastopov mladih, ki jih je spremljalo še nekoliko več gledalcev.

Odličja je osvojilo 13 klubov iz Slovenije, Italije in Avstrije, najuspešnejši pa je bil prav domači klub, ki jih je zbral kar 13. Drugo mesto je zasedel italijanski klub Azzanese Monaco, tretje pa sta si delila zamejska tekmeca Polet in Oderzo. Peta je bila solkanska Perla.

V obveznih likih absolutne konkurence dejansko ni bilo - le Tanita Kaja Černe iz bližnje Prvačine (KK Kristal) je prikazala svoje znanje sodnikom. Med kadetinjami je slavila kotalkarica novogoriškega KUK Tina Simčič pred tekmico iz Perle, Evo Koler. Med starejšimi deklicami sta največ pokazali domačinki Hana Berginc in Evelin Breznik Falk.

Na tekmovanju v dolgih programih za 27. pokal Račk so tekmovali le fantje in dekleta do 13 let. V najstarejši kategoriji je pokal dvignila članica Vipave iz zamejske vasi Peč Alessia Glessi. Drugo mesto je zasedla Nina Dazzara - članica Poleta z Opčin pri Trstu, bron pa si je priborila domačinka Eni Zorn.

V kategoriji do 12 let je bila najboljša kotalkarica Oderza Matilde Caputo pred Renčankama Mijo Erzetič in Ajdo Pahor.

Slovenska tekmovalna sezona se bo prav v Renčah nadaljevala 6. in 7. aprila z mednarodnim tekmovanjem v kratkih in dolgih programih za vse kategorije. Vrhunec mednarodne sezone bo konec avgusta na evropskem prvenstvu v Nemčiji.


Najbolj brano