Najboljši Črni Vrh

Nedeljska mednarodna UCI 1 dirka v olimpijskem krosu v Vrtojbi ni zbrala le kopice vrhunskih tekmovalcev. Štela je tudi za slovenski pokal rekreativcev, veteranov in mlajših kategorij. Najuspešnejši klub v teh konkurencah je bil MBK Črni Vrh nad Idrijo.

V Vrtojbi se je borilo več kot 200 rekreativcev in veteranov.  Foto: Leo Caharija
V Vrtojbi se je borilo več kot 200 rekreativcev in veteranov.  Foto: Leo Caharija

VRTOJBA > Prireditelj, domači kolesarski klub Deš Fleš, je v Vrtojbo privabil tudi 300 otrok in 200 veteranov. Ti so se, spodbujeni tudi z rekreativno in otroško konkurenco iz tujine, pomerili za točke slovenskega pokala. V seštevku dosežkov podmladka je bil med sedmimi klubi z odličji najuspešnejši Mountain bike klub Črni Vrh nad Idrijo, kjer za mlade upe skrbi trener Matjaž Budin. Fantje in dekleta so skupno osvojili enajst odličij - tri več kot prvi zasledovalec - Calcit iz Kamnika. Na rekreativnih tekmovanjih odraslih sta bila Calcit in Črni Vrh skupaj na prvem mestu.

V najzahtevnejši odrasli kategoriji članov - amaterjev, v kateri so kolesarji petkrat prevozili 4200 metrov dolg krog s 18o metri višinske razlike, je po uri in šestih minutah slavil Italijan Ivo Da Ros. V slovenskem pokalu je s tretjim časom absolutno zlato odličje osvojil član šempetrskega Pantala Blaž Uršič, ki je za zmagovalcem zaostal tri minute.

Na tekmovanju podmladka je bila najzanimivejša dirka kadetov, kjer so Slovenci lahko ob močni tuji konkurenci spoznali, kako težak bo preboj med boljše v mednarodnem merilu.

Po štirih krogih je najboljši čas postavil Hrvat Fran Bošnjak, ki se je spustil pod mejo 50 minut. Nadarjenost iz lanske sezone je potrdil kolesar Črnega Vrha Jure Rus z absolutno drugim mestom in polminutnim zaostankom. Drugi v konkurenci slovenskega pokala je bil njegov klubski kolega Nace Gnezda. Tudi bron je po zaslugi Tineta Jereba šel v Črni Vrh.

Med kadetinjami je tri kroge najhitreje - v dobrih 43 minutah - prevozila Avstrijka Katharina Sadnik. Najboljša Slovenka, članica črnovrškega kluba Daša Mlakar, je dosegla sedmi čas. Za zmagovalko je zaostala štiri minute.


Najbolj brano