Najboljše zdravilo je zmaga

Najboljše zdravilo za visoke poraze so visoke zmage, pa čeprav v pokalu proti nižjeligašem. Tako bržkone razmišljajo v taboru Gorice pred jutrišnjim dvobojem 5. kroga prve slovenske nogometne lige doma z Domžalami.

Novogoričani so se edine zmage v prvenstvu veselili za uvod proti 
Olimpiji.  Foto: Leo Caharija
Novogoričani so se edine zmage v prvenstvu veselili za uvod proti Olimpiji.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Noben poraz ni prijeten, še posebej, če prejmeš pet zadetkov. Novogoričanom se proti Mariboru to ni primerilo prvič, preteklo pomlad so doma dobili še en gol več. Tudi sicer pa v sleherni sezoni doživijo vsaj en slab dan, v katerem jim tekmeci napolnijo mrežo do vrha. Predlani so to storili Domžalčani. Sicer pa so tudi jutrišnji gostje, ki so s tremi zmagami tik pod vrhom prve SNL, v poletnem začetku sezone prestali že marsikatero grenko preizkušnjo. Vključno s petardo v lastni mreži. Najbolj je bolel evropski udarec, ki jim ga je prizadejala ruska Ufa. Posledice je bilo čutiti še na prvenstvenem dvoboju v Murski Soboti. Mura je zmagala s 5:1, kar je bil edini poraz domžalske zasedbe v letošnji sezoni, v katero so vključeni tudi štirje evropski dvoboji.

V uvodnem krogu domačega pokalnega tekmovanja so bili Domžalčani prosti. Novogoričani so v Krvavem Potoku s premešano postavo napolnili mrežo tretjeligaša Plame iz Podgrada. Slaba novica pa je prišla po četrtkovem treningu, na katerem se je poškodoval Leon Marinič. Alen Jogan je še med rekonvalescenti, tako kot na drugi strani tudi Andraž Kirm in Petar Franjić. Sicer pa imajo Novogoričani z Domžalami raznovrstne izkušnje. Na zadnji medsebojni tekmi so jih v spomladanski pripeki pretekli in premagali s 4:1, v dobrih treh mesecih pa sta moštvi občutno spremenili zasedbi.

Domžalčani so rošade opravili po evropskem slovesu. V Rusijo je odšel najboljši strelec Lovro Bizjak, ki ga bo poskušal nadomestiti Ruben Belima. Občasni reprezentant Matija Širok se je podal na Ciper, Amedej Vetrih pa zaradi dopinške kršitve niti ni začel sezone in prestaja šestmesečno kazen prepovedi igranja. Tako se bo od primorskega trojčka iz pretekle sezone jutri v Novi Gorici predstavil le mladi Idrijčan Adam Gnezda Čerin, ki ima vse vidnejšo vlogo. Novogoričani so prevetrili zasedbo že pred začetkom novega prvenstva, nemara pa se bo še kakšna rošada zgodila do konca avgusta. Blizu sklenitvi dogovora naj bi bili z branilcem Vladimirjem Orsolićem. Sicer pa bo Novogoričanom še drugič zapored v prvenstvu sodil Koprčan. Na jutrišnjem dvoboju z Domžalami bo pravico delil Roberto Ponis.


Najbolj brano