Najboljša je bila Komenda

Judo klub Gorica je v dvorani novogoriškega športnega parka priredil drugi pokal Nove Gorice, ki je štel tudi za slovenski pokal mlajših kategorij. Ekipno je bila najboljša Komenda, domačini pa so se izkazali z drugim mestom.

Na novogoriških blazinah se je borilo kar 193 tekmovalcev. Foto: Igor Mušič
Na novogoriških blazinah se je borilo kar 193 tekmovalcev. Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Judo klub Gorica je v dvorano v novogoriškem športnem parku privabil kar 193 tekmovalcev iz 18 klubov Slovenije, Hrvaške, Italije in Irske. Tekma je štela tudi za slovenski pokal mlajših kategorij - od cicibanov začetnikov do starejših dečkov.

Ekipno je bila najboljša Komenda, ki je imela kar sedem zmagovalcev kategorij. Množico domačih navijačev je razveselilo drugo mesto Gorice, ki je osvojila štiri zlate, dvanajst srebrnih in sedem bronastih odličij. Bron je pripadel ekipi Partizana z Jesenic.

V Novi Gorici so tekmovale še štiri primorske ekipe. Zelo so se izkazali borci Kopra in Izole, ki so se s po osmimi odličji uvrstili na četrto oziroma peto mesto. Trinajsti je bil Ankaran, sedemnajsti pa JK 15. maj iz Marezig.

Primorci so bili zelo uspešni tudi v najzahtevnejših kategorijah starejših dečkov in deklic. Med fanti kategorije nad 66 kilogramov je v finalu Izolan Tamer Jagurdžija premagal Davida Lazića iz Komende. V kategoriji do 42 kilogramov je o delitvi zlata in srebra odločal koprski mestni obračun, v katerem je bil Lan Vodeb boljši od Vida Dobrinje.

Med dekleti je najbolj kakovosten primorski dosežek s tretjim mestom v kategoriji do 48 kilogramov prispevala Anuša Turk Berčnik iz domačega kluba. Pred njo sta se zvrstili le Haya Veinhandl Obaid iz Komende in Hrvatica Sara Mavrić (Krk). V kategoriji do 57 kilogramov je bila sicer druga Izolanka Sara Rožac, a sta nastopili le dve tekmovalki, slavila pa je Hrvatica Magdalena Čačić.


Najbolj brano