Nadebudni košarkarji so tudi na očeh velikih klubov

Od jutri do sobote bo v veliki sežanski športni dvorani drugi zaključni turnir mednarodnega košarkarskega tekmovanja Basket 4 kids. V projekt so vključeni otroci in ekipe iz držav bivše Jugoslavije.

Zmagovalci slovenskega izbora iz Kranja Foto: Sportklub
Zmagovalci slovenskega izbora iz Kranja Foto: Sportklub

SEŽANA > Basket 4 kids 2018/19 je projekt športne televizije Sportklub, ki želi iz tega tekmovanja ustvariti enega od vodilnih projektov v regiji, pozneje pa tudi v Evropi.

V tekmovanje so vključeni otroci, stari do 13 let, iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore in Severne Makedonije.

V letošnje tekmovanje je bilo vključenih kar 170 klubov in več kot 2000 otrok. Najprej so bili vključeni v kvalifikacijske turnirje v vsaki državi posebej. Zmagovalci regijskih turnirjev so si izborili mesto na državnem tekmovanju četverice najboljših klubov, ki je bilo sito za uvrstitve na zaključni turnir osmerice v Sežani. Na slovenskih regijskih turnirjih so slavili: Slovan v Krškem, Triglav na Vranskem, Sežana v Idriji in Sani Bečirovič v Slovenski Bistrici. Na zaključnem slovenskem turnirju v Kranju je slavil Slovan. Na ostalih nacionalnih turnirjih so zmagali Anagastum iz Nikšiča, Kengur iz Zenice, Vardar iz Skopja, Mladost iz Čačka in Vučiči iz Zagreba. Srbski Sevojno in Sežana sta na zaključek sezone dobila povabilo, Sežana kot organizator turnirja.

“Največje vrednote tekmovanja niso zgolj zmaga, ampak predvsem fair play, enakovredno porazdeljen igralni čas med vseh 12 košarkarjev, druženje in prijateljstvo. Ideja se je že v prvi sezoni izkazala kot zelo dobra, saj je tekmovanje poželo pozitivne odzive. Vse tekme bodo predvajali na Sportklubu, sobotni finale ob 18:30 pa tudi v neposrednem prenosu. Ne bo nas presenetilo, če bodo veliki klubi opazili talent naših košarkarjev, tako kot se je to zgodilo po lanskem finalu, ko sta dva domžalska asa odšla na preizkus v Španijo k Realu Madridu oziroma Valenciji,” pravi vodja organizacije turnirja Miha Penko.

Ker je lani v Beogradu naslov pripadel Helios Sunsom, so se pri Sportklubu odločili, da letošnji zaključek izpeljejo v Sloveniji. Potekal bo od jutri do sobote v veliki športni dvorani v Sežani. Ob tem bodo kot spremljevalne dejavnosti izvedli tekmovanje v spretnostnem poligonu in metu za tri točke, napovedanih je veliko število obiskovalcev, saj bodo mlade košarkarje spremljali tudi starši in družinski člani.

Jutrišnja otvoritvena tekma (10.30) pripada Sežani in Sevojnu. Organizatorji pričakujejo tudi znana košarkarska imena, prihod je potrdil tudi bodoči član Fibine hiše slavnih Bogdan Tanjević.


Najbolj brano