Na kraj lepih spominov

Slovenskim rokometašem je uvrstitev na svetovno prvenstvo izmaknila Madžarska, ki pa očitno postaja prva zdomska opcija za (nekdanje) reprezentante. Dean Bombač je okrepil Szeged.

Dean Bombač je že kazal izvrstne predstave v Szegedu.  Foto: Michal Stanczyk /Cyfrasport
Dean Bombač je že kazal izvrstne predstave v Szegedu.  Foto: Michal Stanczyk /Cyfrasport

SZEGED > Dean Bombač se torej vrača tja, kjer je prikazal najboljše igre. Dres poljskega rokometnega prvaka Kielc bo po dveh letih zamenjal z opravo prvega na Madžarskem, Szegeda. Za spremembo naj bi se ob madžarskih prvakih zavzel tudi 29-letni Koprčan, ki je imel s Poljaki sicer sklenjeno dolgoročno pogodbo. Odločitev je presenetljiva le do neke mere. Resda so se na položaju srednjega zunanjega Kielce okrepile z Luko Cindrićem, po drugi strani pa se je igralsko upokojil Uroš Zorman.

“Na Poljskem mi sicer ni nič manjkalo. Kielce na čelu s predsednikom kluba so bile nadvse korektne, res pa je, da sem si zaželel biti z družino bliže domu. Ni tudi skrivnost, da sem se v prvi epizodi pri Szegedu odlično počutil tako po življenjski kot športni plati. Trener je še vedno Juan Carlos Pastor, ki me je tudi po prestopu h Kielcam prepričeval, naj se vrnem. Potem je prišla tudi uradna ponudba Szegeda in prišlo je do dogovora,” je povedal Bombač, ki je z madžarskim klubom podpisal triletno pogodbo. Včeraj je v Szegedu že iskal hišo, v katero se bo vselil, ko se bo vrnil s počitnic. Bombač je sicer v Szedgedu kazal odlične predstave. Leta 2015 je bil nominiran med četverico najboljših rokometašev na položaju srednjega zunanjega igralca. Po prestopu v Kielce je imel tudi v ekipi Talanta Dušebajeva pomembno, a drugačno vlogo v drugačnem sistemu s porazdelitvijo igralnih minut.

V prihodnji sezoni vsaj na poljskih prvoligaških igriščih tako ne bo niti posrednega soočenja s slovenskim selektorjem Veselinom Vujovićem, ki naj bi prevzel Wislo iz Plocka. Se pa zato na Madžarskem obetajo vroči derbiji z Veszpremom, ki ga je nedavno okrepil Izolan Borut Mačkovšek. Sicer pa je tudi pri Szegedu prisotna močna slovenska kolonija s Stašem Skubetom, Mariom Šoštaričem, Matejem Gabrom in še enim novincem Nikom Henigmanom.


Najbolj brano