Na Triglav tudi v slabem vremenu

Nogometaši Gorice še niso niti dobro predelali prve spomladanske zmage proti Aluminiju, že jih čaka nova tekma. Pred prvenstvenim premorom se bodo v Kranju pomerili s Triglavom.

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA > Vremenska slika sicer spet ni obetavna, a interes vseh deležnikov je, da bi spravili pod streho 24. krog. Novogoričani za razporedom zaostajajo tekmo, Kranjčani pa celo dve. Pogled na lestvico razkriva, da je dvoboj pomembnejši za gostitelje, ki jim pošteno gori pod nogami. Zadnjeuvrščenemu Ankaranu bežijo le še za točko, na spomladanskem računu pa imajo ničlo, ki so se je v četrtek otresli Novogoričani. Ali to pomeni, da bodo tudi v sami igri izbranci Mirana Srebrniča dali v višjo prestavo, utegne pokazati že dvoboj v Kranju, kjer se bo razvil boj za vsako ped igrišča.

Novogoričani imajo v letošnji sezoni sicer pozitivno medsebojno bilanco s Triglavom. Dobili so tri od štirih dvobojev. Tudi oba v Kranju, prvenstvenega in pokalnega. Res pa je, da so zadnje izkušnje slabe. Bolečo zaušnico so prejeli na jesenskem prvenstvenem obračunu v Novi Gorici. Triglav je slavil s 3:0 in zabeležil svojo najvišjo prvenstveno zmago. Teh res ni bilo veliko. Izbranci Siniše Brkića so se polnega izkupička veselili le trikrat, z agresivnim pristopom pa znajo kaznovati sleherno neodločnost tekmeca. Ne nazadnje imajo v svojih vrstah tudi ta čas najboljšega prvoligaškega strelca Mateja Poplatnika. Skupno je dosegel dvanajst golov in čeravno jih je skoraj polovico (5) primaknil iz najstrožjih kazni, posebna pozornost gotovo ne bo odveč.

Zadostno opozorilo je bil tudi zimski prijateljski dvoboj v novogoriškem športnem parku, kjer so ob zmagi precej boljši vtis pustili Kranjčani. “Pričakujem negotovo tekmo, lepo pa bi bilo, če bi nadgradili zmago z Aluminijem. V zgoščenem tekmovalnem ritmu bomo bržkone spet osvežili postavo,” je povedal Srebrnič.


Najbolj brano