Morda bo danes bolje

Uvod v novo tekmovalno sezono se novincema v prvi ligi ni izšel, pri čemer pa so slabši vtis pustili nogometaši sežanskega kluba. Kot zadnji na lestvici bodo danes sicer drugo tekmo zapored gostitelji.

Bodo nogometaši Tabora (v belih dresih) v drugem poskusu pred  
domačim občinstvom vendarle iztržili ugoden izid? Foto: Matej Glavina
Bodo nogometaši Tabora (v belih dresih) v drugem poskusu pred domačim občinstvom vendarle iztržili ugoden izid? Foto: Matej Glavina

SEŽANA > Ni dvoma, da je bil uvod v prvoligaško zgodbo z Aluminijem za Tabor slab - pod pričakovanji sta bila tako dogajanje na igrišču kot tudi obisk na tribunah. Te za deset evrov vstopnine ne ponujajo posebnega udobja, saj glavna tribuna ni pokrita.

Morda bo v drugem poskusu bolje, kajti žreb je hotel, da bodo Sežanci tudi drugo tekmo zapored igrali doma. V goste jim ob 18. uri prihaja lani petouvrščeno Celje, ki je v uvodnem krogu na domačem stadionu izničilo vodstvo Mure z 2:0 in uspelo izenačiti prek novega nosilca številke deset Jakoba Novaka in Žana Benedičiča, ki je pred šestimi leti odšel celo v mladinski pogon slovitega Milana. Gre za ekipo, ki je minimalno kadrovala šele v tem tednu. Rudi Požeg Vancaš je v Maribor odšel že takoj po koncu minulega prvenstva in vsaj malo finančno okrepil Celjane, saj so v klubu poleti spreminjali zneske na pogodbah navzdol. Celje se je sporazumno razšlo z branilcem Galom Zorkom in napadalcem Elvirjem Ibiševićem, sicer bratrancem bolj znanega Vedada Ibriševića. Zorko je otrok celjskega kluba, z njim je začel poklicno pot. Ibišević se je Celjanom pridružil pred enim letom, v prejšnji sezoni je dosegel en gol. V zameno zanju sta prišla dva hrvaška igralca, 25-letni branilec Josip Ćalušić in 22-letni napadalec Ivan Božić, ki nista bila več v načrtih zagrebškega Dinama. Ćalušić je nogometno kariero začel v Splitu pri Hajduku, Božić pa v Vinkovcih. Trener Dušan Kosić veliko stavi na leto več izkušenj jedra ekipe. Od oktobra lani mu pomaga Sežanec Jasmin Jerič, ki je bil nekaj let pri zamejskem repenskem Krasu, potem pa je delal v mlajših selekcijah ljubljanskega Interblocka.

Memorial Ivana Gregoriča

V Dekanih danes po nekajletni prekinitvi ponovno obujajo turnir v spomin na Ivana Gregoriča, dolgoletnega predsednika NK Jadran, ki je pred 34 leti tragično preminil v delovni nesreči ob gradnji pomožnega igrišča. Turnir po sistemu 3x45 minut se bo začel ob 18. uri, ko se bo sosednji drugoligaš Koper pomeril s hrvaškim Orijentom z Reke. Ob 19. uri sledi tekma Jadran Dekani : Orijent, ob 20. uri pa še Jadran Dekani : FC Koper.

Tabor se je s Celjem edinkrat pomeril v prvi ligi pred 18 leti in vse tri tekme izgubil. Sežanci bodo Celjane zagotovo dočakali z rošadami v ekipi, saj trener Andrej Razdrh, ki je spremenil sistem igre (4-2-3-1), ima na voljo manevrski prostor. Ostal je brez avtorja edinega strela v okvir vrat Aluminija Marsela Stareta. Dan po tekmi si je na treningu poškodoval kolenske vezi. Pravico nastopa je včeraj pridobil 23-letni napadalec Lazar Milošev, ki je prišel v prvem paketu novih obrazov. Trenutno zadnji, osmi novinec je nekdanji igralec Kopra, desni bočni branilec Ivor Horvat. Pogodbo je podpisal v tem tednu in bo danes Razdrhu že na voljo. Horvat je oblekel dres mladinske vrste Dinama, njegove podružnice Lokomotive, Istre iz Pulja, Kopra, Puškaš Akademije in nato Radomelj.

“Vzdušje v ekipi je še vedno dobro, saj smo se ves čas zavedali, kaj nas čaka v prvi ligi. V prvi tekmi z Aluminijem nismo bili vajeni tako hitrega ritma in agresivnega nasprotnika. Zavedamo se, da bo tekma proti Celju zelo težka, verjamem pa, da bomo popravili napake s prve tekme,” pravi osrednji branilec Klemen Nemanič.


Najbolj brano