Maribor Kopru odščipnil še točko

Rokometaši Kopra so si v 13. krogu prve DRL želeli zmage proti Mariboru, a so na koncu celo trepetali za točko. Štajerci, ki so na prvenstveni lestvici dve mesti više od Kopra, so še v 58. minuti vodili za dva zadetka, a sta Adam Bratkovič in Nino Grzentič poskrbela za končnih 30:30.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Rumeno-modri, ki se bodo še krčevito borili za preboj med najboljših šest ekip, so imeli možnost, da se Mariboru maščujejo za poraz na prvi medsebojni tekmi, a jim ni uspelo. Še najboljši pokazatelj, kako medlo so Primorci vstopili v tekmo, je število izključitev. Edini, ki je v vrstah Kopra prejel dvominutno kazen, je bil Jaka Moljk v 39. minuti. To dovolj zgovorno priča o tem, da kljub želji in motivaciji prave agresivnosti v obrambi ni bilo.

RD Koper: RK Maribor Branik 30:30 (16:14)

Športna dvorana Bonifika, gledalcev 1200, sodnika: Kavalar in Murčehajič. Koper: Haseljić, Grzentič 9, Krečič 4, Matijaševič 3, Kocjančič, Postogna, Moljk 3, Smolnik 3, Sokolič, Guček 3, Zugan 3, Marić, Planinc 1, Stopar, Bratkovič 4. Maribor: Đurica, Žabič, Ranevski, Celminš 6, Marušič 10, Sok, Šol 2, Simonič, Jerenc, Velkavrh 5, Budja, Jerebie 2, Golik 1 (1), Buneta 3, Štumpfl 1. Sedemmetrovke: Koper 0 (1), Loka 1(1). Izključitve: Koper 2, Loka 6 minut. Rdeči karton: /.

Uvod je bil izenačen, nobena od ekip si ni priigrala občutnejše prednosti. Od 15. minute naprej so domačini v obrambi vendarle prijeli bolj čvrsto. Hitri prehodi in lahki zadetki so segreli ozračje v Areni Bonifika, na krilih dobrega vzdušja in podpore pa so domačini stopnjevali ritem. V 23. minuti so, po delnem izidu 6-1, pobegnili na štiri zadetke prednosti. Kljub temu, da so imeli rumeno-modri nekaj priložnosti, da še povišajo vodstvo, jim to ob pomembnih obrambah mariborskega čuvaja mreže Marina Đurice ni uspelo. Na odmor sta ekipi odšli z izidom 16:14.

Nadaljevanje so Primorci odprli veliko bolje kot tekmo. Vseskozi so vodili z dvema, tremi zadetki prednosti. Gosti, ki niso našli pravega odgovora za napad Kopra, so še v 40. minuti zaostajali s tremi goli razlike (22:19). A sledil je črni niz domačinov, ki je tekmo obrnil na glavo. Mariborčani so izkoriščali napake Kopra in v pičlih štirih minutah izid prevesili v svoj prid.

Nekdanji koprski up Andraž Velkavrh je v 44. minuti poskrbel za vodstvo gostov s 23:22. Ponovno je s svojimi obrambami nekaj vetra v hrbet gostov dodal Đurica in zdelo se je, da bodo Štajerci pobegnili. A s tem se ni strinjal Nino Grzentič, ki je v zadnjih desetih minutah poskrbel za pravi šov. Od svojih devetih golov je kar štiri prispeval v zaključku tekme.

Čeprav je Velkavrh v 58. minuti zadel za naskok dveh zadetkov, sta Bratkovič in Grzentič poskrbela za to, da je pomembna točka ostala doma. “Maribor je imel pripravljen odgovor na našo hitro igro. Čeprav je bila tekma vseskozi izenačena, smo prvi polčas zaključili z dvema zadetkoma prednosti. Štajerci so dve minuti pred koncem vodili za dva gola, uspeli smo izenačiti, z nekaj več sreče bi morda lahko dve točki ostali doma,” je po tekmi povedal Dani Zugan, ki je srečanje zaključil s tremi goli.

Boj za peto in šesto mesto, ki še vodi v končnico za prvaka bo še trd, saj imajo po 13. krogu Koper (ki je na uvrščen na petem), Loka in Trimo enako število točk (14).


Najbolj brano