Maradona z oklepnikom v beloruskem Brestu

Nekdanji argentinski nogometni zvezdnik Diego Armando Maradona dva dni po svetovnem prvenstvu v Rusiji vnovič polni časopisne stolpce. Družabna omrežja so bila v torek polna njegove vožnje z oklepnikom po beloruskem Brestu. Tam so ga v ponedeljek predstavili kot vodjo prvoligaša Dinamo Brest, funkcijo pa bo opravljal tri leta.

Nekdanji argentinski nogometni zvezdnik Diego Armando Maradona dva dni po svetovnem prvenstvu v Rusiji vnovič polni 
časopisne stolpce. Foto: Vir: Wikipedia
Nekdanji argentinski nogometni zvezdnik Diego Armando Maradona dva dni po svetovnem prvenstvu v Rusiji vnovič polni časopisne stolpce. Foto: Vir: Wikipedia

BREST > Sedeminpetdesetletni Argentinec, svetovni prvak leta 1986, je nazadnje izstopal prav med SP v Rusiji, kjer so ga mediji opazili zaradi nenavadnih izjav in vedenja, posebej teatralen je bil na tekmah argentinske reprezentance, po izpadu ekipe v osmini finala proti kasnejšim prvakom Francozom pa se je ponudil celo, da bi brezplačno opravljal vlogo selektorja Argentine.

Maradona naj bi v Brestu zasedel kar predsedniško mesto in določil novo strategijo kluba, njegova naloga pa je tudi ustanovitev uspešne akademije za mlade.

Nazadnje je bil Maradona trener drugoligaša Fudžaira v Združenih arabskih emiratih, kjer so ga aprila poslali na predčasni dopust.


Najbolj brano