Lorenzo gre v pokoj

Španski motociklist Jorge Lorenzo je sporočil, da bo po koncu te sezone prenehal tekmovati v elitnem razredu motoGP. Odločitev o koncu kariere je trikratni svetovni prvak elitnega razreda sporočil danes pred dirkaškim koncem tedna v Valencii, kjer se bo končala sezona 2019.

Španski motociklist Jorge Lorenzo je sporočil, da bo po koncu te 
sezone prenehal tekmovati v elitnem razredu motoGP. Foto: Vir: Wikipedia
Španski motociklist Jorge Lorenzo je sporočil, da bo po koncu te sezone prenehal tekmovati v elitnem razredu motoGP. Foto: Vir: Wikipedia

MADRID > Lorenzo, dirkač Honde, je pred domačo preizkušnjo v Valencii sporočil, da bo to njegova zadnja dirka v karieri. Letos je daleč od forme v najboljših letih, saj je skupno šele na 19. mestu v SP in ima pičlih 25 točk.

Na vrhuncu kariere je bil zdaj 32-letni Španec v letih 2010, 2012 in 2015, ko je slavil v skupnem seštevku SP razreda motoGP, pred tem pa je bil dvakrat najboljši na svetu še v razredu do 250 ccm (2006 in 2007). V bogati karieri, začel je leta 2002 v razredu do 125 ccm, je zbral 152 uvrstitev na stopničke in 68 posamičnih zmag v SP. Od teh jih je 47 v motoGP, a je zadnja že kar oddaljena, najboljši je bil lani v Spielbergu.


Najbolj brano