Krstajić naj bi ostal srbski selektor kljub všečku Thompsona

Mladen Krstajić naj bi po pisanju srbskih medijev ostal selektor srbske nogometne reprezentance. Ta na svetovnem prvenstvu ni navdušila, saj se ni uvrstila v izločilne boje, Krstajić pa se je moral zadnje dneve braniti tudi zaradi nespametne poteze, ko je na družbenih mrežah "všečkal" objavljeno sliko hrvaškega zvezdnika Ivana Rakitića.

Mladen Krstajić Foto: Vir: Wikipedia
Mladen Krstajić Foto: Vir: Wikipedia

BEOGRAD > Ta se je na sprejemu reprezentance slikal s hrvaškim pevcem Thompsonom, ki ga imajo nekateri v nekdanji skupni državi za fašista, Srbi pa za sovražnika naroda.

Krstajić in Rakitić sta sicer velika prijatelja iz časov, ko sta skupaj igrala za Schalke in obiskovala razne koncerte balkanskih pevcev narodne zabavne glasbe.

"Ivan mi je kot brat, zato avtomatično všečkam vse njegove objave. Thompsona ob njem nisem spoznal, zagotovo tega nisem naredil zaradi njega, saj vem, da ni prijatelj našega naroda. On me ne zanima, za njega nočem slišati. Kdor me pozna, ve, koliko mi pomeni Srbija in njen narod, a da spoštujem tudi druge," se je srbskemu narodu hitro opravičil selektor, ki je tudi že umaknil "všeček".

Po besedah podpredsednika srbske zveze Nenada Bjekovića naj bi Krstajić ostal selektor. "Kar se mene tiče, je v Rusiji položil izpit. Upravičil je pričakovanja, do napredovanja iz skupine nam je manjkalo nekaj sreče in ena bolj poštena sodniška odločitev," je dejal Bjeković, ki pri podpori Krstajiću ni osamljen, poročajo srbski mediji.

Krstajić je na mesto selektorja prišel po kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji, potem ko je zveza zaradi nesporazumov odstavila Slavoljuba Muslina. Srbija je na svetovnem prvenstvu premagala Kostariko, izgubila pa proti Švici in Braziliji.


Najbolj brano