Kravos dvignil pokal

V nedeljo se je s skupno zmago Primorca Mateja Kravosa v Orehovljah pri Mirnu zaključil slovenski zimski pokal v ciklokrosu. Prireditelji iz KK Pantal so se veselili veteranskega slavja Mateja Dakskoblerja.

Takole se je veteranske zmage veselil član domačega Pantala 
Matej Dakskobler. Foto: Arhiv KK Pantal
Takole se je veteranske zmage veselil član domačega Pantala Matej Dakskobler. Foto: Arhiv KK Pantal

OREHOVLJE > Amfiteatrsko oblikovana okolica športnega parka Java v sanirani gramoznici v Orehovljah je bila tudi letos zanimivo prizorišče dirke slovenskega pokala v ciklokrosu, na kateri so po šestih preizkušnjah sezone padle tudi odločitve o končnem vrstnem redu v skupnem seštevku.

Prireditelj, šempetrski Kolesarski klub Pantal, se je v mrazu in blatu izkazal tako organizacijsko kot po tekmovalni plati, saj je med veterani do 40 let sezonsko premoč v svoji starostni kategoriji z zmago na zadnji dirki in z dvignjenim pokalom potrdil Pantalov Matej Dakskobler.

Tudi dosežkov drugih primorskih klubov ni manjkalo. Zmagovalec dirke je postal novinec v slovenskem pokalu, Avstrijec Robert Gehbauer, ki se je v globokem blatu najbolje znašel. Drugo mesto je osvojil član solkanskega kluba Meblo Jogi Kult Primož Obal.

Tretji je bil zamejski kolesar Danijel Mervig. Specialist za tovrstne preizkušnje, Matej Kravos s Ceste pri Ajdovščini, je imel tokrat tehnične težave, vendar mu je tudi peto mesto zadoščalo za zmago v skupnem seštevku pokala. Primorsko veselje je z drugim mestom dopolnil Obal, skupni bron pa je pripadel tokrat odsotnemu cestnemu profesionalcu Luki Mezgecu (Orica Scott). V skupnem seštevku veteranov je drugo mesto zasedel kolesar Izvira Vipave Lucjan Premrn.

Med mladinci se je osvojitve pokala veselil idrijski član ljubljanskega Roga Anže Skok. V kategoriji U-15 sta bila na zadnji dirki najhitrejša kolesarja MBK SportR.si iz Črnega Vrha nad Idrijo, Jure Rus in Marcel Gladek.

V ženski konkurenci je pokal osvojila tekmovalka kamniškega Calcita Tina Perše. V kategoriji U-15 ga je dvignila članica idrijske Sloge 1902 Ivana Rosa Novak.


Najbolj brano