Kranjec četrti po prvi vožnji veleslaloma v Aareju

V Aareju na Švedskem se je s prvo vožnjo začel zadnji moški veleslalom v sezoni svetovnega pokala. Odlično izhodišče za napad v drugi vožnji si je s četrtim mestom prismučal najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec, ki je za vodilnim Avstrijcem Marcelom Hirscherjem zaostal 67 stotink sekunde.

Žan Kranjec Foto: STA
Žan Kranjec Foto: STA

ARE > Žan Kranjec, ki je na veleslalomu v Kranjski Gori prvič nastopil kot del najboljše sedmerice na startu, je sklenil nastope elitne sedmerice in se zavihtel na tretje mesto. Pred njim sta bila le Marcel Hirscher in Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,59), za katerim je Kranjec zaostal osem stotink sekunde.

Po nastopu elitne sedmerice je vrh rezultatske lestvice na novo skrojil Francoz Victor Muffat-Jeandet, ki je kot enajsti na startu skočil na drugo mesto, za vodilnim Avstrijcem pa je zaostal 50 stotink sekunde. Na tretje mesto je potisnil Kristoffersena, od katerega je bil hitrejši devet stotink sekunde.

Francoski veleslalomist je prehitel tudi edinega slovenskega predstavnika na današnjem veleslalomu, in sicer za 17 stotink sekunde.

Boj za veleslalomsko krono sezone je bil že vnaprej odločen. Hirscher si je že pred prihodom na Švedsko zagotovil kar tri kristalne globuse, velikega za že sedmo zaporedno zmagoslavje v skupnem seštevku sezone ter mala za dobljena seštevka tako veleslaloma kot slaloma.

Aktualni veleslalomski olimpijski prvak bo danes lovil še 58. zmago v svetovnem pokalu, 28. veleslalomsko. Pred njim na moški lestvici je le sloviti Šved Ingemar Stenmark z 86 zmagami, od tega 46 veleslalomskih.

Hirscher je v tej sezoni svetovnega pokala zbral že 12 zmag, od tega je zmagal na šestih klasičnih veleslalomih. Po številu zmag v eni sezoni se lahko izenači s Švicarko Vreni Schneider, ki je v sezoni 1988/89 štirinajstkrat zmagala, kar je največ v tej statistični kategoriji alpskega smučanja v ženski in moški konkurenci.


Najbolj brano