Košarkarski derbi

Zaradi nogometnega reprezentančnega premora in nekaterih preloženih tekem je prvoligaška ponudba osiromašena. Jutri zvečer bosta v ospredju košarkarski primorski derbi v Sežani in odbojkarski obračun vrha v Kanalu.

Dvoranski nogomet

Ptuj : Oplast (danes ob 19. uri). Ekipo iz Kobarida čaka kar težko gostovanje. Po službah in dolgi poti bo proti Primorcem v osmini finala pokala zaigrala najboljša ekipa druge lige. Oplast bi kljub vsemu moral napredovati. Zmaga domačih : zmaga gostov - 40:60.

Benedikt : Bronx (danes ob 20. uri). Podobno naporen bo pokalni večer za goste s Škofij, ki pa imajo po teniški zmagi (6:1) nad Štajerci v prvi ligi vsaj veliko informacij o tekmecu in dobro popotnico. 30:70.

Košarka

Mesarija Prunk Sežana : Portorož (jutri ob 19. uri). Tokrat bo na Primorskem v ospredju drugoligaški derbi. Sežanci so kot druga ekipa prvenstva veliki favoriti, Portorožanom pa bi v boju za obstanek presenečenje prišlo zelo prav. 80:20.

Odbojka

Salonit Anhovo : Calcit (jutri ob 19.30). V Kanalu bo derbi kroga, na katerem imajo cementarji priložnost, da se prebijejo na drugo mesto. Obe ekipi je doslej premagal le nedotakljivi ACH Volley. Napeto bo. 60:40.

Luka Koper : Calcit (jutri ob 16.30). Žal je kakovostna razlika v korist letos še neporaženih Gorenjk prevelika, da bi bilo upanje na koprsko presenečenje stvarno. 10:90.

Formis : Ankaran Hrvatini (jutri ob 18.30). Na derbiju sredine govorijo v prid domačinkam izkušnje, gostje pa morda lahko izkoristijo utrujenost tekmic po sredini težki tekmi v evropskem pokalu challenge. 60:40.

Puconci : Gen-I Volley (jutri ob 18. uri). Za Novogoričanke, ki še niso oddale niti niza, bo to le dodatni dan treninga z maratonsko avtobusno vožnjo. 10:90.

Rokomet

Žurd Koper : Ljubljana (jutri ob 19. uri). Na tekmi sosedov v spodnjem delu lestvice bi Koprčanke morale unovčiti prednost domačega parketa. 60:40.


Najbolj brano