Koprčanke prepričljivo boljše

Ženske prvoligaške ekipe čaka razigravanje po skupinah za končno uvrstitev, pri moških pa se čez vikend v ligi za prvaka ni zgodilo nič. Neposrečen razpored, obremenjen z mednarodnimi tekmami Celjanov in Velenjčanov, gostovo ne prispeva k dvigu zanimanja za najkakovostnejše tekmovanje.

Kljub borbenosti Hrpeljk (v modrih dresih), je na lokalnem derbiju 
v Bonifiki presodila kakovost domače vrste. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Kljub borbenosti Hrpeljk (v modrih dresih), je na lokalnem derbiju v Bonifiki presodila kakovost domače vrste. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Žurd Koper : Jadran Bluemarine HK 28:16 (10:6)

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 150 sodnika Brecelj in Deržek.

Žurd Koper: Fidel, Djordić, Škabar, Munda, Jagurdžija 1, Petrinja 2, Bertok 4, Panger 8, Zorko 10, Štritof 2, Teraž, Vatovec, Peharc 1. Trener: Valentino Štingl.

Jadran Bluemarine HK: Grmšek, Klobas, Bajič 3, Žerjal 1, Grk, Malec 2, Kitanovski 1, Šafran 1, S. Poplašen, Šiškovič 4, A. Poplašen 3, Ujčič 1, Maglica. Trener: Igor Poklar.

Izključitve: Koper 4, Jadran 0; 7-m: Koper 3 (3), Jadran 6 (4).

KOPER Primorski derbi zadnjega kroga rednega dela ženskega prvoligaškega rokometnega prvenstva ni odločal o ničemer in najbrž je bila zato tudi tekma manj zanimiva, kot bi bila sicer. Nasploh to velja za prvi polčas, ko so se napake vrstile na obeh straneh. Po desetih minutah igre je bil izid 2:2. Nato so domače igralke v napadu zaigrale za odtenek bolj učinkovito, a se je prvi polčas vseeno končal z nizkim rezultatom 10:6.

Koprske rokometašice so po vrnitvi iz slačilnic v uvodu drugega dela igre hitro odločile tekmo, saj so z delnim izidom 7:1 ušle na neulovljivih 17:7. “Verjetno je bilo nekaj preveč živčnosti, to je pač primorski derbi. Ampak potem rezultat ni bil sporen, dokazale smo da smo boljše,” je pojasnila članica koprske ekipe Valentina Panger. “Najprej je še kazalo, da bomo zmogle odigrati kakovostno tekmo, potem pa nas je zmanjkalo. Bilo je preveč osnovnih napak, izgubljenih žog v napadu in v obrambi,” je dodala igralka Jadrana Tina Bajič. Sosedski derbi tako ni upravičil pričakovanj, pri hrpeljski ekipi pa je bilo poleg pomanjkanja izkušenj tokrat moč zaznati tudi pomanjkanje primernega tekmovalnega naboja, saj so igralke najbrž hranile moči za ključne tekme v končnici za obstanek.

Valentino Štingl, trener ŽURD Koper: “Dejstvo je, da smo bili na začetku tekme malce v krču. Zapravili smo lepih nekaj priložnosti v napadu, ampak zame je bilo pomembno, da smo v obrambi odigrali dobro, saj smo v prvem polčasu prejeli le šest golov. V drugem polčasu so potem dekleta zaigrala bolj sproščeno in razlika je bila takoj očitna.”

Igor Poklar, trener Jadran Bluemarine HK: “To je značilno za vso sezono. Ko imamo obdobja dobre igre, tega ne znamo izkoristit, potem pa nenadoma popustimo. Zadnja in predzadnja ekipa lige bosta za obstanek igrali na tri dobljene tekme, zato moramo sedaj dobro izkoristiti dvotedenski premor in se čim bolje pripravit na ekipo Ptuja.”

Zagorje : Mlinotest 15:13 ( 9:8)

Športna dvorana Zagorje, gledalcev 180 sodnika Romih in Kržan.

Mlinotest: Petković, Bratina, Čermelj 1, Rudman 2, Svetik 1, Jurič 1, Čajko 2, Ferfolja 2, Bytyqi 2, Perazić 1, Pejović 1. Trener: Aleksander Lapajne.

Sedemmetrovke - Zagorje 4:1, Mlinotest 2:2; izključitve: Zagorje 4 minute, Mlinotest 10 minut.

ZAGORJE Mlinotest je bil v prvem polčasu na dobri poti, da premaga favoritinje iz Zagorja. Po golih Špele Ferfolja, Taje Čajko in Maje Svetik je povedel s 3:0, prednost pa je zadržal do sredine polčasa, ko se je vnel trd boj za vsako žogo. Zasavke so Primorke ujele, a je bil izid še tri minute pred polčasom izenačen, na odmor pa so domačinke odšle z minimalno prednostjo. Na tekmi z veliko napakami, trdimi prijemi in sodniškimi posredovanji so bile za Primorke usodne prve minute nadaljevanja, ko so imele težave z izključitvami in sedemmetrovkami, domačinke pa so si nabrale štiri gole prednosti. V finišu je Zagorjankam nekoliko pošla sapa. Dve minuti pred koncem je Tjaša Rudman zaostanek Mlinotesta znižala na 15:13. Na običajno dinamičnih tekmah bi se v preostanku igralnega časa lahko zgodilo še marsikaj, v Zagorju pa se ni praktično nič več. Ajdovkam preostane le še čakanje na razplet preložene tekme med Krko in Žalcem, ki je Novomeščanke ne smejo dobiti. Če bodo Žalčanke pripravile presenečenje, bodo Ajdovke igrale v skupini za prvaka. Bolj verjeten je razplet, ki jih bo pripeljal v skupino za razvrstitev od petega do osmega mesta.


Najbolj brano