Koprčani po nov naslov

Ekipa Vaterpolo društva Koper 1958 bo drevi v novem olimpijskem bazenu na ŠRC Bonifika proti večnemu tekmecu Triglavu iz Kranja lovila nov državni naslov. V zmagah Koprčani vodijo z 2:0.

V koprskem bazenu se bo drevi spet penilo ... Foto: Zdravko Primožič/FPA
V koprskem bazenu se bo drevi spet penilo ... Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Po živčni prvi tekmi finalne serije proti Triglavu, ki so jo prejšnjo soboto koprski vaterpolisti doma dobili s 14:10, so v sredo z 9:3 gladko slavili tudi v Kranju. Koprčani so bili od začetka tekme trdno odločeni, da drugo tekmo odigrajo zbrano od prve do zadnje minute in sredi Gorenjske dokažejo, kdo je najboljši v državi. Načrt jim je v celoti uspel, saj so primorski gostje dobili vse četrtine (0:2, 1:2, 2:3, 0:2) in pri tem vseskozi višali začetno prednost, tako da domačini niso imeli nobenega upanja na uspeh.

V domači sezoni letos še neporaženim Koprčanom, ki so decembra zmagali tudi v pokalnem tekmovanju, se tako drevi obeta novo veliko slavje. Seveda ob primerni zbranosti od začetka do konca tekme. Čeprav sta borbenost in nepopustljivost največji vrlini Gorenjcev, jim namreč lahko le padec zbranosti v koprskih vrstah omogoči upanje na morebitno presenečenje. “V sredo smo v Kranju vso tekmo igrali odlično v obrambi, pa tudi sodnika Margeta in Kavčič sta zelo dobro opravila svoje delo, tako da nismo imeli nobenih težav. Danes imamo priložnost osvojiti naslov in jasno je, da gremo na zmago. Na tribune vabim čim več gledalcev in še posebej navijaško skupino Tifozi, da skupaj ustvarimo prijeten ambient kot na zadnji domači tekmi in po zmagi tudi skupaj proslavimo naslov,” k ogledu tekme v mestni olimpijski bazen vabi kapetan koprske ekipe Rok Crnica.


Najbolj brano