Koprčani izgubili v Ribnici

Rumeno-modri v ligi za prvaka igrajo pod pričakovanji in so izgubili še šesto od zadnjih sedmih tekem. Ribničani so vodili ves čas tekme in zanesljivo zmagali (32:27). Obračun je bil odločen že po prvem polčasu, ki so ga gostitelji dobili z 20:12.

Uroš Rapotec v Ribnici ni imel veliko razlogov za zadovoljstvo. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Uroš Rapotec v Ribnici ni imel veliko razlogov za zadovoljstvo. Foto: Tomaž Primožič/FPA

RIBNICA > Več kot dve leti dolg post brez koprske zmage proti Ribnici se je podaljšal vsaj v prihajajočo sezono. Čeprav so se varovanci Uroša Rapotca na sedmo tekmo v končnici za prvaka pripravljali dva tedna, priprave niso obrodile sadov.

Koprčani so dvoboj odprli precej v krču. Obramba je bila porozna, stekla ni niti igra v napadu. Gostitelji so hitro povedli z 9:4. Rumeno-modri so se sicer v 20. minuti približali na tri zadetke zaostanka (12:9), a v zaključku polčasa ponovno popustili. Ribnica je pobegnila na 20:12 in srečanje je bilo odločeno.

Riko Ribnica: Koper 32:27 (20:12)

ŠC Ribnica, gledalcev 360, sodnika: Sok in Lah.

Ribnica: Bojić, Strmljan 1, Horvat 3, Vujačić 6, Žagar 1, Knavs 4 (2), Ranisavljević 1, Pahulje, Lešek 1, Nosan B. 4, Klarič, Pucelj 2, Tomšič, Nosan M. 1, Setnikar 8 (1), Košmrlj. Trener: Siniša Markota

Koper: Haseljjić, Stopar, Grzentič 1, Ganz, Krečič 3, Matijašević 5, Kocjančič, Postogna, Moljk 1, Smolnik, Sokolič 4, Guček 6, Zugan 1, Marić 2, Planinc 1, Bratkovič 3 (1). Trener: Uroš Rapotec.

Sedemmetrovke: Ribnica 4 (3), Koper 5 (1). Izključitve: Ribnica 4, Koper 2 minuti.

Podobno je bilo tudi v nadaljevanju. Domačini so narekovali ritem igre, medtem ko so imeli gostje veliko težav tako v napadu kot obrambi. Primorci so lahko razočarani tudi nad izvajanjem sedemmetrovk, saj so od petih izkoristili eno samo.

Po novem porazu so še korak dlje od želenega četrtega mesta. “Vedeli smo, da bo tekma zahtevna. Za uspeh proti taki ekipi, kot je Ribnica, si ne smeš privoščiti toliko nihanj. Na trenutke smo igrali dobro, a to ni bilo dovolj,” je vtise po tekmi strnil prvi strelec gostov Janez Guček. Podobno je menil tudi Marko Matijašević: “V Ribnici je vselej zahtevno igrati. Prvi polčas nismo odigrali tako, kot smo si želeli. Nadaljevanje je prineslo borbo in lov za tekmecem, ki ga nismo več uspeli ujeti.”


Najbolj brano