Koprčani drugič izgubili v pokalu EHF

Rokometaši Kopra so izgubili še tretjič zapored v tednu dni. Po evropskem porazu z nemškim Göppingenom in prvenstvenem proti Šmartnemu je bil tokrat z 31:27 boljši Nexe iz Našic. V zmagovalni ekipi je blestel nekdanji koprski rokometaš in občasni slovenski reprezentant Saša Barišić-Jaman, ki je zabil devet golov.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

Koprski rokometaši ne najdejo poti iz krize. V najpomembnejšem delu sezone, ko se tako v prvenstvu kot tudi v Evropi delijo vstopnice za izločilne boje oziroma točke za končnico za prvaka, se varovanci Veselina Vujovića ne uspejo sestaviti. Tokrat so doma gostili hrvaški Nexe Našice in zasluženo izgubili.

Po obetavnem začetku, ko so za razliko od večine prvenstvenih tekem srečanje odprli odločno in z veliko željo po dokazovanju, je nadaljevanje naplavilo začetniške napake in težave, ki v zadnjem obdobju pestijo Koprčane. Predvsem se je ponovno pokazalo, da v vratih, po igralski upokojitvi Jureta Vrana, nimajo prave rešitve. Kljub temu da je slovenski selektor Vujović pred tekmo z Nexejem zamenjal Blaža Vončino z mladim Martinom Kocjančičem, obrata ni bilo. Sivino v vratih, kjer je ponovno veliko lahkih strelov končalo za hrbtoma Kocjančiča in Thomasa Postogne (skupaj sta zbrala sedem obramb), očitno niso uspeli odpraviti. Če k temu dodamo še zadnjih sedem minut, v katerih je svoja vrata zaklenil hrvaški vratar Kristian Pilipović (od rezultata 27:27 v 53. minuti Koprčani niso več dosegli gola), se eden izmed razlogov za poraz ponuja kot na dlani.

RD Koper 2013: Nexe Našice 27:31 (13:16)

Športna dvorana Bonifika, gledalcev 1300 sodnika: Herczeg in Südi (oba Madžarska).

Koper 2013: Postogna, Dolenc 1, Grzentič 2, Vlah 6, Krečič 2, Matijašević 1, Kocjančič, Moljk, Zugan 1, Rapotec, Smolnik 4 (2), Sokolič 3, Guček, Sever, Planinc, Bratkovič 7.

Nexe Našice: Lelić, Pilipović, Šipić 4, Gadza 1, Leban 7, Eter 3, Zrnić 4, Mrdženović, Barišić-Jaman 9 (2), Manci Mičević, Buvinić 2, Jurić Grgić, Lavrič, Tomić 1, Brumen.

Sedemmetrovke: Koper 2013 5 (2), Nexe Našice 2 (2). Izključitve: Koper 2013 14, Nexe Našice 16 minut. Rdeči karton: Lavrič (21.).

Kljub porazu, ki bo morda odločilen, vsaj glede nadaljevanja rumeno-modre evropske pomladi, je bila igra na neprimerno višji ravni od tiste sredine in debakla v Šmartnem. S čvrsto obrambo in hitro igro so gostom povzročali precej težav in po 15 minutah vodili z 8:4, a so gostje ob odmoru vseeno zanesljivo vodili s 16:13.

V drugem polčasu so Koprčani ponovno lovili nasprotnika, kar jim je v 53. minuti in zadetku Nina Grzentiča tudi uspelo. A tu se je ustavilo. Pritiska pomembne tekme domačini niso zdržali, saj v zadnjih sedmih minutah niso več našli poti do gola Pilipovića, na drugi strani pa so na precej lahek način prejemali gole. Pri gostih sta prednjačila nekdanji član Kopra Saša Barišić-Jaman (9 golov) in Primorec Patrik Leban (7 zadetkov).

Ponovno je bila obramba slabša stran moštva, kar je po tekmi poudaril tudi Aleks Vlah: “Dobiti 31 zadetkov doma je absolutno preveč. V obrambi smo prek sredine preveč popuščali. Če dobiš toliko golov, ne moreš zmagati. Grešili smo v ključnih trenutkih, mogoče tudi zaradi izkušenj gostov, ki so zasluženo zmagali.”


Najbolj brano