Koper ostaja moja realnost

Sobotno tekmo v Bonifiki je Veselin Vujović spremljal na robu obupa. Kot da ni verjel razpletu v prvem polčasu (“Ne spomnim se, da bi katerakoli ekipa, ki sem jo vodil, v prvem polčasu dobila dvajset golov”), tudi ni našel razlage za tako različno odigrana polčasa njegovih varovancev.

Veselin Vujović Foto: Tomaž Primožič/FPA
Veselin Vujović Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > “Če me vprašate, kako naj pojasnim naša dva tako različna obraza v dveh polčasih tekme, vam ne morem odgovoriti. Enostavno ne znam razložiti, kako lahko polčas izgubljamo za pet golov, na koncu pa zmagamo za tri in je tako razlike med obema polčasoma kar za osem golov. Ne vem, kaj se dogaja mojim fantov. V domači dvorani smo v nekem trenutku vse tekme izgubljali, tako da smo morali nasprotnika loviti. Največkrat smo ga tudi dohiteli in premagali. Ko analiziram, pa lahko vseeno hitro ugotovim, da tokrat nisem imel na voljo najbolj razpoloženih igralcev, obramba je bila medla, brez prekrška, brez kontakta, vratarji niso bili na želeni ravni. Potem pa smo z agresivno igro in ob podpori občinstva to popravili in dve točki sta vendarle ostali naši.”

> Kako ocenjujete vaše štirimesečno delo v Kopru?

“Imeli smo precej smole s poškodbami, tudi za zadnjo tekmo smo ostali brez Janeza Gučka, zaustavila ga je mononukleoza, nam pa se je njegova odsotnost poznala v sredini obrambe. Že nekaj časa sta poškodovana kapetan Uroš Rapotec, pa Rok Marić, nekaterih igralcev iz lanske ekipe tudi ni več v klubu. Menim, da ima Koper za odtenek slabše moštvo kot lani, vendar pa smo v ekipi ustvarili kemijo, agresivnost in veliko željo, da bo bolje. Očitno igralcev nisem uspel dovolj motivirati, kar kažejo razpleti tekem. Mi vsako tekmo tečemo na sto metrov, do polovice pa prednost prelahko prepuščamo tekmecem. Zato nam nekje mora tudi zdrsniti, upam pa, da bo v ključnem delu sezone bolje. “

> Ste zadovoljni z vašim učinkom na klopi?

“Pričakoval sem, da bo delo na klopi koprske ekipe vendarle nekoliko lažje in predvsem manj stresno. Zelo veliko se trošim, izgubljam živce in energijo. V evropskem tekmovanju smo se uvrstili v skupinski del, kar je uspeh. Čakajo nas težke tekme. Za zdaj smo drugi v prvenstvu z realnimi možnostmi, da z zmago v Ribnici zasedemo vrh. To bi bilo dobro, a se sam s tem ne zadovoljujem, ker mislim, da zmoremo več ne glede na kakovost kadra, s katerim razpolagam. Vedno težim k najboljšemu.”

> Kaj napovedujete za drugi, odločilni del sezone?

“Lahko bomo po prvem delu vodilni, a to bomo šele videli. Končnica pa je že druga zgodba. Celje in Gorenje si zaslužita vse spoštovanje, imata boljši ekipi, toda mi predvsem doma ne bomo nikomur nič podarjali vnaprej. V drugem delu sezone pričakujem tudi dvig forme, za kar si bomo še posebej prizadevali v mesec in pol dolgem ligaškem premoru.”

> Medtem spet aktivno stopate v vlogo slovenskega selektorja. Katero medaljo bo Slovenija osvojila na evropskem prvenstvu na Hrvaškem?

“Vnaprej bi podpisal katerekoli barvo kolajne, a tega ne morem obljubiti.”

> Če bo medalja, pa vas ne bo več nazaj v Koper?

“Ne verjamem, da je to realna možnost. Moja realnost je nadaljevanje dela v Kopru.”

BOJAN GLUHAK


Najbolj brano