Koper dve točki za Ribnico

Rokometaši Urbanscapa Loke in Kopra 2013 so se v 13. krogu lige NLB razšli z neodločenim izidom 20:20 (9:10). Drugouvrščeni Koprčani po zmagoslavju Ribničanov v Mariboru zdaj za njimi zaostajajo za dve točki, tretjeuvrščeni Škofjeločani pa za štiri.

 Foto: STA
Foto: STA

ŠKOFJA LOKA > Osrednja tekma 13. kroga se je pred 300 gledalci v škofjeloški dvorani Poden končala brez zmagovalca.

Obračun na Gorenjskem je bil od prve do zadnje minute izjemno izenačen. V prvi polovici tekme so malenkostno prevladovali Koprčani, ki so si uvodoma nekajkrat priigrali dva gola prednosti (5:3, 6:4, 7:5), a so domači rokometaši vselej našli način, da jih ujamejo. Druga polovica tekme je bila preslikava prvega polčasa, oboji so se gnali do skrajnih meja in borili za vsak košček igrišča ter poskrbeli za dramatičen razplet dvoboja.

Dvorana Poden, gledalcev 300, sodnika: Žibret in Teršek (oba Trbovlje).

Urbanscape Loka: Pešić, A. Vrbinc, Božnar, M. Vrbinc 3, Rakovec, Šibanc 7 (4), Gartner 1, Dolenc, Kavčič 4, Jamnik, Bradeško 2, Jeseničnik, M. Pipp, Bergant, Jesenko 3 (1), Plestenjak.

Koper 2013: Kocjančič, Vran, Grzentič 2, Vlah 5, Krečič 3, Matijaševič 3, Kocjančič, Poklar, Moljk, Zugan 1, Nikolić, Smolnik 2 (1), Sokolič 1, Guček, Sever, Bratkovič 3 (2).

Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 7 (5), Koper 2013 3 (3).

Izključitve: Urbanscape Loka 4, Koper 2013 22 minut.

V izdihljajih tekme je sprva bolje kazalo gorenjskim rokometašem, ki so po golu Alena Šibanca v 57. minuti povedli z 20:19. Slovenski selektor in trener Kopra Veselin Vujović - njegovi varovanci so med tekmo zbrali kar enajst izključitev - je v sami končnici zahteval minuto odmora, po njej pa je izenačujoči gol dosegel Žiga Smolnik.

V škofjeloški ekipi je bil najbolj učinkovit Šibanc s sedmimi, v koprski pa Aleks Vlah s petimi zadetki.

Škofjeloška zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Ribnici, koprska pa bo gostila ormoški Jeruzalem. Obe tekmi bosta v soboto, 16. decembra.


Najbolj brano