Kdo bo četrti?

Jutrišnji obračun v dvorani Tabor ob 19.30 bo bržkone odgovoril na vprašanje, kdo bo v prihodnji sezoni igral v Evropi. Koprčani se na gostovanje k Mariboru odpravljajo s popotnico sedmih porazov na zadnjih osmih tekmah.

Kljub slabi igri in še slabšim rezultatom varovanci trenerja Uroša 
Rapotca ostajajo v boju za končno četrto mesto in  nastop v 
evropskem tekmovanju v prihajajoči sezoni. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Kljub slabi igri in še slabšim rezultatom varovanci trenerja Uroša Rapotca ostajajo v boju za končno četrto mesto in nastop v evropskem tekmovanju v prihajajoči sezoni. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER, MARIBOR > Krizi, v kateri so se znašli varovanci Uroša Rapotca, ni videti konca. Rumeno-modri v končnici za prvaka igrajo porazno, zmage niso vpisali že več kot mesec dni. Verjetno še najbolj boli, da je bila večina vpisanih porazov zelo prepričljivih. Kljub slabi igri in še slabšim rezultatom Koprčani ostajajo v boju za končno četrto mesto in posledično nastop v evropskem tekmovanju v prihajajoči sezoni. “Gre za najpomembnejšo tekmo v sezoni in želja po zmagi ni niti najmanj vprašljiva. Ne bomo preveč razmišljali o preteklih tekmah in sezoni, ki je za nami, ampak bomo šli v tekmo s ciljem, da zmagamo in si zagotovimo igranje v Evropi. Vzpodbudno je, da smo zadnjo dobro tekmo odigrali prav proti Mariboru,” je vtise pred ključno tekmo sezone strnil Janez Guček.

Primorci so v ligi za prvaka nazadnje slavili pred dobrim mesecem prav proti Mariboru. Tokrat si želijo ponoviti igro s tekme, v kateri so Štajerce povsem razorožili (31:24). “Mislim, da bo pristop najpomembnejši. Če bomo zaigrali tako kot na zadnjem medsebojnem obračunu v Bonifiki, se nimamo česa bati. Res pa je tudi, da tokrat gostujemo,” se prednosti domačega igrišča in podpore štajerskih navijačev zaveda Guček.

Zugan tudi uradno v Maribor

Po tem, ko se je o tem v zadnjih dneh ugibalo, so iz mariborskega rokometnega prvoligaša zdaj uradno sporočili, da bo prihodnja tri leta vijoličasti rokometni dres nosil dosedanji član Kopra, 21-letni desni zunanji igralec Dani Zugan.

Čeprav je za Koprčani precej turbulentna sezona, si tako klavrnega zaključka v končnici ni predstavljal nihče v klubu. Še posebej ne po odlični uvodni tekmi, ko so tudi po dvomljivih sodniških odločitvah morali tesno priznati premoč (31:32) aktualnim državnim prvakom Celjanom. Prav Celjane pa so pred dobrim tednom presenetili Mariborčani, ki so prvakom doma odščipnili točko. Tudi to priča o moči Maribora v domači dvorani.


Najbolj brano