Kar šest primorskih odličij

Na mladinskem državnem namiznoteniškem prvenstvu, ki ga je v Izoli gostil NTK Arrigoni, je državna prvakinja postala domačinka Lea Paulin, med fanti pa je slavil Rok Trtnik iz Mengša.

Lea Paulin, igralka izolskega Arrigonija, je mladinska državna 
prvakinja. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Lea Paulin, igralka izolskega Arrigonija, je mladinska državna prvakinja. Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Rok Trtnik se je kar trikrat veselil zlata: posamično, nato pa še skupaj s soigralcema pri NTK Mengeš, Aljažem Frelihom in Taro Kobetič v moških in mešanih dvojicah. Med dekliškimi pari sta prvakinji Katarina Stražar (Mengeš) in Aleksandra Vovk (Krka).

Domačemu Arrigoniju je največ prinesel ženski turnir, kjer je v finalu Izolanka Lea Paulin kot druga nosilka premagala prvo nosilko Katarino Stražar iz Mengša. Boj je postregel s šestimi dolgimi nizi. Paulinova je vodila že s 3:1, a se Stražarjeva ni dala. V podaljšanem petem nizu je izenačila, v šestem pa je Primorka vendarle pustila zasledovalko na osmi točki in tako osvojila še drugi naslov prvakinje v sezoni. Najboljša je bila že med mlajšimi članicami. V Izoli se je Lea okitila še s srebrom in bronom. Med ženskimi dvojicami ji je na drugo stopničko pomagala članica Jesenic Nuša Bolte, med mešanimi pa na tretjo klubski soigralec Matija Novel.

Tudi moški turnir je bil zanimiv in uspešen za gostitelje, saj se je v finale prebil Izolan Matija Novel, ki je nudil dober odpor novemu prvaku Trtniku. Finale je izgubil z 1:4, a so se prav vsi nizi končali na razliko. Novel se je skupaj s klubskim kolegom Martinom Kocjančičem prebil še v polfinale dvojic.

Nadaljevanje domače namiznoteniške sezone sledi 6. maja z državnim kadetskim prvenstvom v Rakeku. Teden dni kasneje bo državni članski turnir v Puconcih, polfinale ženske prve lige, kjer naslov lovijo Izolanke, pa se bo začelo 17. maja.

Namizni tenis rezultati

Mladinsko državno prvenstvo najboljši primorski izidi:

Moški, posamezno, četrtfinale - Matija Novel (Arr) : Luka Breznik (Int) 4:3 (3, -11, -14,6,-11, 6, 5); polfinale - Novel : Taj Lavrič (Ves) 4:2 (6, -17, 11, -5, 9, 5); finale - Rok Trtnik (Men) : Novel 4:1 (9, 10, 9, -10, 12); dvojice, četrtfinale - Novel/ Martin Kocjančič (Arr) : Žigon / Godec (Int) 3:2 (-8, 8, 7, -15, 7); polfinale - Lavrič-Breznik (Ves, Int) : Novel-Kocjančič 3:1 (9, -3, 8, 6); finale - Trtnik-Frelih (Men) : Lavrič-Breznik 3:0 (5, 5, 5).

Ženske posamezno, četrtfinale - Lea Paulin (Arr) : Tara Kobetič (Men) 4:1 (-8, 3, 7, 4, 6); polfinale - Paulin : Lara Opeka (Kajuh S.) 4:1(9, 9, -4, 10, 7); finale - Paulin : Katarina Stražar (Men) 4:2 (7, 9, -8, 4, -10, 8); dvojice,četrtfinale - Paulin-Bolte (Arr, Jes) : Tina Mozetič-Kadiš (Mahle Let, Muta) 3:0 (8, 10, 9); polfinale - Paulin-Bolte : T. in N. Kobetič (Men) 3:1 (-10, 5, 8, 6); finale - Stražar-Vovk (Men, Krka) : Paulin-Bolte 3:0 (8, 7, 5).

Mešane dvojice četrtfinale - Novel-Paulin (Arr) : Žigon-Vogrinčič (Int, Kema) 3:0 (3, 8, 7); polfinale - Trtnik-Kobetič (Men) : Novel-Paulin 3:2 (-6, 10, -4, 7, 10); finale - Trtnik-Kobetič : Frelih- Stražar (vsi Men) 3:1 (13, 7, -7, 8).


Najbolj brano