Hrpeljke zapuščajo prvo ligo

Ne posebej razburljivo prvenstvo najboljših slovenskih ženskih rokometnih ekip se izteka. Že od prvega kroga je jasno, da bo naslov spet osvojil Krim, stalna primorska ligaša sta uvrščena v varno sredino, hrpeljsko-kozinska ekipa pa se po enem letu vrača med sicer maloštevilne drugoligaše.

Med najboljšimi igralkami Žurda Koper  na tekmi z Žalcem je bila 
Eva Zorko s sedmimi zadetki. Foto: Igor Mušič
Med najboljšimi igralkami Žurda Koper na tekmi z Žalcem je bila Eva Zorko s sedmimi zadetki. Foto: Igor Mušič

Prva A DRL ženske

Ljubljana : Mlinotest 27:26 (13: 15)

Dvorana Stožice v Ljubljani, gledalcev 30 sodnika Rantah in Pajić.

Mlinotest: Bratina, Petković, Čermelj 1, Rudman 1, Svetik 3, Jurič 5, Čajko, Pipan 1, Ferfolja 8, Bytyqi 4, Pejović 3. Trener : Aleksander Lapajne.

Sedemmetrovke : Ljubljana 1:1, Mlinotest 3:2; izključitve : Ljubljana 2 minuti, Mlinotest 4 minute.

Ljubljana Tekma za končni izkupiček Primork ni bila več pomembna, saj imajo peto mesto že zagotovljeno. Domačinke so bolje začele (8:5), potem pa so Ajdovke le zaostrile obrambo in prišle do serije protinapadov. Tjaša Rudman, Manca Jurič, Mirjeta Bytyqi in Meta Pipan so naredile preobrat s serijo 5:0. V nadaljevanju sta se razigrali še Špela Ferfolja in Nada Pejović ter omogočili odhod na odmor z dvema goloma prednosti. Mlinotest je nato ves čas vodil, deset minut pred koncem pa je zašel v krizo. Ljubljančanke so povedle, prednosti pa niso več izpustile iz rok.

Žurd Koper : Žalec 34:24 (18:10)

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 50 sodnika Košir in Kočevar.

Žurd Koper: Fidel, Škabar 7, Jarugrdžija 2, Petrinja 2, Bertok, Panger 3, Zorko 7, Teraž 4, Vatovec 8, Peharc 1. Trener : Valentino Štingl.

Sedemmetrovke - Žurd Koper 4:4, Žalec 11:9; izključitve - Žurd Koper 4 minute, Žalec 0.

Koper Domačinke so letos doslej boljše gostje iz Žalca povsem nadigrale v napadu, z devetimi obrambami pa je Štajerkam življenje zagrenila še domača vratarka Špela Fidel. Žurd je vodil vse od prvega napada. Ko je po golih vseh članic koprske prve postave v 16. minuti na semaforju pisalo 11:3, je postalo jasno, da bo zmaga ostala doma. V drugem polčasu so domačinke brez težav ohranjale prednost in jo postopno povečevale. Najboljši strelski večer je te pomladi je imela Karin Vatovec z osmimi zadetki.

Ptuj : Jadran Bluemarine 31:25 (16:12)

Dvorana Ljudski vrt na Ptuju, gledalcev 80 sodnika Košir in Sintič.

Jadran Bluemarine : Grmšek, Klobas, Kovačević 1, Žerjal 1, Malec, Šafran 3, S. Poplašen 7, Maglica 6, Šiškovič 2, A. Poplašen 5. Trener: Igor Poklar

Sedemmetrovke - Ptuj 4:3, Jadran Bluemarine 2:2; izključitve - Ptuj 8 minut, Jadran Bluemarine 4.

Ptuj Hrpeljke so izgubile še tretje medsebojnosrečanje. Kot že mnogokrat doslej je v prvem polčasu dobro kazalo, potem pa je šlo le še navzdol. Po enakovrednem začetku sta Lara Maglica in Anamarija Poplašen v 16. minuti poskrbeli za vodstvo gostij (8:6), ki je zdržalo do zadnjih petih minut prvega polčasa, ko je sledil usoden mrk v igri Primork. Te so do odmora zadele le še enkrat, Štajerke pa so bile uspešne petkrat. Ptujčanke so tekmo odločile v prvih minutah drugega polčasa, ko so ušle na 22:14. Jadran se nato na manj kot štiri gole ni uspel več približati.


Najbolj brano