Heliosova sonca se segrevajo

Potem ko je Primorska z zmago na povratni tekmi četrtfinala pokala Spar potrdila uvrstitev na zaključni turnir, jo do konca tedna čakata zaporedni gostovanji v Domžalah v ligi ABA 2 in v državnem prvenstvu.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > ”Tudi drugo tekmo četrtfinala pokala Spar smo odigrali s pravim pristopom. Kot pravi profesionalci smo bili motivirani vseh 40 minut. Zasluženo smo napredovali,” je po zmagi proti Krki s skupno prednostjo 41 točk in uvrstitvi na sklepni pokalni turnir, ki bo prihodnji mesec, povedal Žan Mark Šiško, organizator igre Primorske, ki je v dosedanjem delu sezone zagotovo upravičil svoj prihod v Koper. V ligi ABA 2 je drugi najkoristnejši igralec svojega moštva. Žreb polfinalnih parov bo v ponedeljek.

V tem tednu košarkarje Primorske čakata še dve tekmi, obe v Domžalah pri Helios Sunsih. Današnji dvoboj z začetkom ob 18. uri, bo štel za točke lige ABA 2, sobotni pa bo odigran v okviru državnega prvenstva. Koprsko in domžalsko moštvo sta se med sezono obakrat pomerili v Kopru. Tigri so konec oktobra zmagali z 87:59, v začetku novembra pa so bili v prvi SKL boljši s 97:50.

Vrstni red v ligi ABA 2

Vrstni red po 15. krogih - 1. Sixt Primorska 29, 2. MZT Skopje Aerodrom 25, 3. Spars 25, 4. Split 23, 5. Dynamic VIP PAY 23, 6. Lovćen 1947 Cetinje 23, 7. Sutjeska 23, 8. Borac 22, 9. Rogaška 21, 10. Zrinjski Mostar 20, 11. Helios Suns 20, 12. Vršac 16.

Pred četrtkovim srečanjem je Primorska z izkupičkom 14:1 prepričljivo prva v regionalni ligi, Helios pa je zbral pet zmag in zaseda predzadnje mesto na lestvici. V regionalni ligi so Domžalčani dvakrat zapored izgubili, so pa zato slavili v prvenstvu, v pokalu pa nadoknadili 24 točk zaostanka proti Šentjurju. “Helios Sunsi iz tekme v tekmo igrajo boljše. Po torkovi tekmi v Novem mestu se moramo odpočiti in regenerirati, ob tem pa dobro pripraviti na tekmece. V Koper se želimo vrniti z novo zmago,” pravi trener Jurica Golemac. V ekipi ni krilnega centra Urbana Durnika, ki je bil na prvi medsebojni tekmi najboljši posameznik Heliosa (15 točk, osem skokov), te dni pa se je dogovoril z Rogaško. Najučinkovitejši Heliosov posameznik v dosedanjem delu lige je 210 centimetrov visoki Srb Đoko Šalić, ki 16,2 točkama dodaja 5,9 skoka. "Po igri ter tudi sestavi moštva v Domžale prihaja trenutno najmočnejša slovenska ekipa. Še ne vemo, v kakšni zasedbi se jim bomo zoperstavili, vsekakor pa bomo poskušali na krilih zadnjih rezultatov prikazati čim boljšo igro,” pravi trener domžalskih sonc Dejan Jakara.


Najbolj brano