Gen-I Volley kot rokometni Krim

Odbojkarice novogoriškega Gen-I Volleya imajo letos takšno premoč v državnem prvenstvu, kot ženski rokometni Krim. Sredi Kamnika so najnevarnejše tekmice premagale kar s 3:0. V boju s Krko so bili uspešni tudi odbojkarji Salonita, prvak ACH Volley pa ostaja razred zase.

V Kamniku je bila v boju proti nekdanjim soigralkam razpoložena 
tudi odbojkarica Gen-I Volleya Pia Blažič. Foto: Igor Mušič
V Kamniku je bila v boju proti nekdanjim soigralkam razpoložena tudi odbojkarica Gen-I Volleya Pia Blažič. Foto: Igor Mušič

Prva DOL moški

Salonit Anhovo : Krka 3:0

Športna dvorana Kanal, gledalcev 250 sodnika Adrović (Kamnik) in Ortl (Polzela); po nizih -12, 20, 13.

Salonit Anhovo: Kuburović, Šarić 1, Karnel 1, Basaneže 7, Kavčič 2, Čabarkapa 8, Peterlin 17, Tomić 2, Vrtovec 11. Trener: Igor Šimunčić.

KANAL > Po porazu v Kranju je v Kanalu učinkovito zazvonil alarm. Sobotna tekma s Krko je pokazala, da je v Salonitovem moštvu solidna konkurenca. Prvi organizator Strahinja Kuburović in drugi bloker Urban Česnik sta počivala, kar pa Dolenjcem ni olajšalo dela. Dirigentsko palico je uspešno vihtel Irenej Karnel, v bloku pa je Gregorju Basanežeju dobro pomagal mladi Jakob Kavčič, ki je tudi nevarno serviral. Za Krko je bilo vsega konec že po uri in 18 minutah. Zanimiv je bil le drugi niz, v katerem so gostje izkoristili obdobje svojega odličnega servisa in krajšo krizo kanalskega napadalca Matica Vrtovca. Povedli so s 17:15, nato pa je namesto Vrtovca v igro vstopil bolj obrambno naravnani Dalibor Tomić. Boljši sprejem servisa je Salonit vrnil v igro. Na servis Frana Peterlina je bil Tomić uspešen tudi v napadu, kar je skupaj z napakami Krke pripeljalo do popolnega preobrata in zanesljivo dobljenega drugega niza. V tretjem so imeli Dolenjci tako hude težave s sprejemom servisa, da prave igre niso uspeli razviti.

“Ker vsi fantje kakovostno trenirajo in ker je pred nami težka tekma z ACH Volleyem, sem se odločil, da Kuburovića odpočijem in da si Česnik v miru pozdravi poškodbo mišice. Vsi fantje, ki so dobili priložnost, so se izkazali. Proti ACH Volleyu bomo šli na vso moč - ne glede na to, da nas po tem čakajo Ljubljančani še v pokalu. Našo samozavest si moramo okrepiti vsaj z dobrim odporom”, je po tekmi povedal kanalski trener Igor Šimunčić. im

Prva DOL ženske

Calcit: Gen-I Volley 0:3

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 250 sodnika Pevc (Š. Loka) in Novak (Dvor); po nizih: -21, -19, -22.

Gen-I Volley: Ferlinc 1, Zbičajnik, Perić 3, Zaplotnik, Lucas, Velikonja Grbac 8, Kolbl, P. Blažič 9, Lipicer Samec 7, Zampedri (libero, 1 napaka), Grudina 8, Ščuka 12. Trener: Vasja Samec Lipicer.

KAMNIK > Odbojkarice novogoriškega Gen-I Volleya so si že zagotovile prvo mesto po prvem delu prvenstva. Po tem, ko so se sprehodile skozi večino konkurence in po dobljenem derbiju z Mariborčankami, so soboto povsem nadigrale še edine neporažene nevarne zasledovalke - ekipo Calcita iz Kamnika. Gorenjke so padle po uri in 22 minutah.

Primorke so si po uspehih doma in v evropskem pokalu Challenge pridobile samozavest. Kamničanke so bile ves čas blizu. Občasno so prikazale celo boljšo igro, a so Novogoričanke največ pokazale prav v odločilnih trenutkih. Calcit je v prvem nizu vodil do končnice, nato pa sta Klara Perić in Tina Grudina z ostrimi in natančnim servisi Gorenjke povsem ustavili. Grudina, ki je še lani nosila kamniški dres, je bila zelo razpoložena tudi v končnici drugega niza, v katerem so Primorke ves čas nadzorovale potek dogodkov. V ekipi Calcita sta bili tokrat učinkoviti dve izmed štirih Primork - Koprčanki Sara Valenčič z sedmimi točkami in Tina Kaker z dvema .

V tretjem nizu je Calcit Novogoričankam tesno sledil, a so imele Primorke več razpoloženih igralk, delale pa so manj napak. Kot že vso sezono je težke žoge zanesljivo zaključevala Lana Ščuka, kapetanka Tina Lipicer Samec je z veliko natančnostjo v vseh elementih igre držala stabilnost ekipe, zelo motivirana in učinkovita pa je bila tudi donedavna članica kamniške ekipe Pia Blažič.

Novogoriški trener Vasja Samec Lipicer si je po tekmi oddahnil:

“Nisem verjel, da bomo brez ustreznega počitka prikazali tako dobro igro. S Finske smo se vrnili šele v petek zjutraj. Calcit je veliko tvegal na servisu, kjer je naredil preveč napak, kar je bilo odločilno. Sicer so Kamničanke pokazale, da so nevarne. V polfinalu pokala nas z njimi težko delo.” STA, IM

NKBM Branik : Luka Koper 3:0

Dvorana Lukna, gledalcev 100 sodnika Sefried in Tovornik (oba Mb); po nizih: 18, 12, 21.

Luka Koper: Đukić 4, Raić 3, Isanović 6, Letnik 4, Dodič 3, Haupt, Simčić (libero, 3 napake), Kocet 1, Jovič 1, Cvetanović 13. Trener : Dragan Grmača.

MARIBOR > Igralke Nove KBM Branika, ki jih vodi novogoriški trener Samo Miklavc, so gladko premagale Koprčanke. Kakovostna razlika med branilkami naslova prvakinj in Primorkami, ki nihajo med spodnjim in srednjim delom lestvice, je trenutno še prevelika, da bi bilo mogoče presenetiti Štajerke. V prvem in tretjem nizu je Luka Koper nudila dostojen odpor, vendar je imela koprska kapetanka Marina Cvetanovič v napadu premalo pomoči. Na vseh igralnih mestih z izkušnjami in znanjem dobro založene domačinke so dosegale točke z vseh položajev in delo končale v dobri uri. STA, IM

,


Najbolj brano