Fourcadu skupinski start v Annecyju, Fak osmi

Francoski biatlonec Martin Fourcade je zmagovalec prve tekme s skupinskim startom za svetovni pokal v sezoni 2017/18 v Annecyju. Fourcade je zadel vseh 20 tarč in na koncu za 3,9 sekunde prehitel Norvežana Johannesa Thingnesa Boe. Najboljši Slovenec Jakov Fak je bil z enim zgrešenim strelom osmi, od Fourcada je bil počasnejši 52,5 sekunde.

Jakov Fak Foto: STA
Jakov Fak Foto: STA

ANNECY > Boe je zgrešil dvakrat, z izjemnim tekom pa je v zaključku tekme pritekel do drugega mesta.

Nemec Eric Lesser se je veselil tretjega mesta. Od zmagovalca je bil počasnejši 6,2 sekunde, zadel pa je vseh 20 strelov.

Glavni trener Tomaš Kos je potegnil črto pod prvo obdobje letošnjega svetovnega pokala: "V Franciji je bil to najboljši rezultat Jakova, prišel je med deseterico, konkurenca pa je močna. Če si na visoki ravni, končaš tu. Moramo biti zadovoljni. Celo prvo periodo je obdržal visoki raven. Sigurno so vsi fantje že utrujeni. Sledil bo počitek, a s prvim delom sezone, decembrskim, smo lahko zadovoljni."

Fak je edini strel zgrešil na prvem streljanju v ležečem položaju.

Fak je bil edini Slovenec na današnjih tekmah s skupinskim startom. Na ženski tekmi ni bile nobene Slovenke, zmage pa se je veselila Francozinja Justine Braisaz.

Biatlonce zdaj čaka nekaj premora, takoj po novem letu jih čakajo tekme v Oberhofu.


Najbolj brano