Flisar končal v bolnišnici s pretresom možganov

Francoz Frederic Jean Chapuis je zmagovalec zadnje tekme svetovnega pokala v smučarskem krosu v sezoni. V švicarskem Veysonnazu je v finalu premagal Kanadčana Bradyja Lemana in Francoza Bastiena Midola, ki je skupni zmagovalec sezone. Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je tekmo končal po padcu v četrtfinalu na 16. mestu.



"Poleg pretresa možganov mi je iz medenice odtrgalo narastišče 
mišice in del kosti, tako da me malo boli in nekaj časa ne bom 
mogel hoditi,” je iz bolnice sporočil Filip Flisar. Foto: STA
"Poleg pretresa možganov mi je iz medenice odtrgalo narastišče mišice in del kosti, tako da me malo boli in nekaj časa ne bom mogel hoditi,” je iz bolnice sporočil Filip Flisar. Foto: STA

VEYSONNAZ > Mariborčana so takoj odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima pretres možganov in še nekaj manjših poškodb, tako da bo moral nekaj časa mirovati.

"Poleg pretresa možganov mi je iz medenice odtrgalo narastišče mišice in del kosti, tako da me malo boli in nekaj časa ne bom mogel hoditi. To je znano po prvih pregledih, ko pa pridem domov, me čakajo še nadaljnje preiskave. Na srečo nimam zlomljene medenice, glava pa se bo že zacelila," je iz bolnice sporočil še rahlo pretreseni Filip Flisar, ki pa se padca dobro spomni.

"Neslo nas je zelo daleč in potrebno je bilo skočiti postrani. Pred skokom je bilo potrebno tudi malenkost zavirati, sam pa sem imel zelo veliko hitrost. Nisem pričakoval, da bo Traxler tako močno postavil smuči po čez, rahlo me je zadel. Izgubil sem ravnotežje in sledil je padec," je nesrečo opisal Mariborčan, ki s sezono ne more biti zadovoljen, posebno razočaran pa tudi ne.

"V celoti gledano sezona ni bila najboljša, ampak dobro sem smučal na svetovnem prvenstvu, kjer me je moja napaka stala velikega finala. Tudi v Rusiji sem smučal odlično. Če povzamem, je dobro vsaj to, da sem vsaj na nekaterih tekmah pokazal, da nisem še za v staro šaro," je dejal Flisar.

V velikem finalu je slavil Chapuis, na stopničkah pa je bil tudi Midol, ki je tako le še potrdil skupno vodstvo v seštevku in na koncu slavil prepričljivo s 756 točkami. Chapuis je drugi s 573 točkami, Švicar Alex Fiva, danes šesti, pa je skupno tretji s 503 točkami. Flisar je bil skupno v tej sezoni na 18. mestu (190).

Pri ženskah je bila danes najboljša Kanadčanka Marielle Thompson pred Švedinjo Sandro Naeslund in Francozinjo Alizee Baron. Skupno je zmagovalka te sezone danes sedmouvrščena Švicarka Fanny Smith s 799 točkami, Naeslundova jih je zbrala 755, Thompsonova pa 656.


Najbolj brano