Fatamorgana je prvak

Končana je prva izmed primorskih zimskih lig. V Dobravljah je slavila Fatamorgana. Sicer je bilo v minulih dneh živahno še na štirih tekmovališčih.

Fatamorgana je zmagala  v članski ligi Gorica & Dobravlje.
Fatamorgana je zmagala v članski ligi Gorica & Dobravlje.  

NOVA GORICA > Začel se je tudi drugi del prvenstva v drugi državni ligi, kjer je kandidat za napredovanje Gorica Futsal doma presenetljivo izgubil s predstavnikom spodnjega dela lestvice, Ptujem (5:6). S tem si je nabral že precejšen zaostanek za vodilnim Stripyjem. Novogoričani so še v zadnji minuti imeli v nogah točko. Gol za izenačenje je dosegel Tjaš Milanič. Žal so tik pred piskom sirene dobili šesti zadetek. Pokopal jih je sicer izredno slab prvi del tekme, po katerem so zaostajali že z 0:4. Za Gorico so zadeli še Slaviša Goranović (2), Jurij Kikelj in Jan Žnidarčič. Vrstni red - Stripy 33, Gorica Futsal 27, Tomaž 22, Velike Lašče 21, Mlinše 20, Logatec 13, Ptuj, Kebelj 13, Extrem 11, Miklavž 3.

V članski ligi Gorica & Dobravlje so odigrali zaključni turnir. Prvak je postala Fatamorgana, ki je v polfinalu s 3:1 premagala Bar Štrukelj, v finalu pa je bila z 2:1 boljša od Stelle del nord. Bron so osvojili fantje iz Vrhpolja. V polfinalu so s 5:2 odpravili Stello del nord, za tretje mesto pa so po kazenskih strelih premagali Bar Štrukelj. Posamične nagrade za najboljše v ligi so prejeli Matej Žižmond (Atletico, strelec), Tomaž Rudolf (Fatamorgana, vratar) in Bojan Likar (igralec).

Na jubilejnem 20. veteranskem turnirju Idrija 2018 je zmagala Picerija Tmin, ki je v finalu premagala Zlatorog. Tretji je bil Slovan mladi. Najboljši strelec je bil Denis Baloh (Picerija Tmin), najboljši vratar pa Nihad Pejković (Slovan mladi).

V tretji ligi SFL Koper so spomladanski del prvenstva začeli z osmim krogom. V vodstvu ostaja Black & White; rezultati - RC Storitve : Quazi Team 0:0, A.S.C.I.: Bruhoti 3:3, Forti in Kafana : Black & White 3:9; vrstni red - Black & White 18, A.S.C.I. 13, Bronx, Bruhoti 12, Quazi Team 8, RC Storitve 4, Forti in Kafana 1.

Veterani iz Šempetra so odigrali peti krog, v katerem na vrhu ostaja OK Corral. Rezultati - Vitovlje : OK Corral 3:4, Jolly bar : AKK Šempeter 4:1 Šem5er : Okrepčevalnica Žbogar 1:1; vrstni red - Ok Corral 10, Jolly bar 8, AKK Šempeter 7, Okr. Žbogar 6, Vitovlje 5, Šem5er 3.

Za obalnimi veterani, ki tekmujejo na Škofijah, je že 12. krog, Black & White pa nadaljuje s premagovanjem tekmecev. Rezultati - Rex Regnum : Bruhoti 5:2, Primorci : Circolo 2:3, Olmo : Pub 33 2:2, Šmarje: Santa Lucija 1:2, ŠD Luka : Black & White 2:2; vrstni red - Black & White 29, Rex Regnum 23, Circolo, ŠD Luka 21, Pub 33 18, Santa Lucija 17, Primorci 15, Olmo 10, Bruhoti, Šmarje 7, Interni e Dintorni 1.


Najbolj brano