Ekipa Piran šesta na turnirju v Lozani v košarki 3x3

Slovenska ekipa Piran je na turnirju v Lozani v Švici osvojila šesto mesto v košarki 3x3. Zmagovalec mastersa v Lozani, ki sodi v okvir svetovne serije, je postala ekipa NY Harlem iz Združenih držav Amerike. V ameriškem finalu so Newyorčani ugnali rojake iz Princetona.

 Foto: STA
Foto: STA

LOZANA > Ekipa Piran je v skupinskem delu odpravila Šakiai iz Litve 13:12 in japonsko Utsunomiyo z 22:14.

Pirančani so v izločilne boje napredovali kot zmagovalec skupine B. A so že na naslednji oviri naleteli na razpoloženega tekmeca.

V četrtfinalu so morali Pirančani priznati premoč ruski ekipi Koroljov, ki je bila boljša z 18:14.

V polfinalu so se udarile ekipe Lozane in Princetona ter Koroljova in Harlema. Obe evropski ekipi sta klonili, ameriški finale pa so nato dobili košarkarji iz New Yorka.

Do konca sezone je šest turnirjev. Naslednji bo konec meseca v Debrecenu na Madžarskem. Sklepni turnir bo v začetku novembra v Utsonomiyi.

V seriji tekmovalnega izziva oziroma challenger so ob koncu tedna Ljubljančani nastopili na Xiongan challengerju na Kitajskem, na katerem so prav tako obstali v četrtfinalu na šestem mestu.

Zmagala je ekipa Jeddah, ki je bila avgusta tretja na challengerju v Ljubljani.

Ljubljančani so v skupinskem delu premagali češki Humpolec Bernard in kitajski Wuxi, a nato obstali v četrtfinalu. Boljša je bila nizozemska ekipa Antwerpna z 21:13. Nizozemci so se prebili do finala, v katerem so klonili proti ekipi iz Savdske Arabije.


Najbolj brano