Ekipa LeBrona dobila finale s 167 trojkami

Ekipa LeBrona Jamesa je na tekmi All Stars premagala zasedbo Giannisa Antetokounmpo s 178:164, tekma pa bo šla v zgodovino, saj so igralci obeh moštev skupaj vrgli kar 167 trojk. Kevin Durant je bil MVP z 31 točkami, prvi strelec tekme pa je bil Antetokounmpo, ki je dosegel 38 točk.

CHARLOTTE > Team LeBron se je moral v zadnji četrtini - na odmor sta ekipi odšli z rezultatom 95:82 v korist Giannisa Antetokounmpo - posvetiti obrambi, da je naredil preobrat. Giannis Antetokounmpo, Khris Middleton in Paul George, ki so ob Dirku Nowitzkem, gospodarili tri četrtine, v zadnjih dvanajstih minutah niso zaustavili Damiana Lillarda, Klayja Thompsona in Kevina Duranta.

Tekmo so zaznamovale trojke. Skupaj sta jih ekipi vrgli kar 167. Ekipa Giannis jih je metala 27:77, ekipa LeBron pa 35:90. Stephen Curry in Damian Lillard sta jih na primer vrgla kar 17, najbolj pa je navdušil Dirk Nowitzki, ki je zadel vse tri svoje poskuse.

Slovenija je imela drugo leto zapored svojega predstavnika na vikendu All Stars. Lani je kot rezerva na osrednji tekmi vseh zvezd zaigral Goran Dragić - v enajstih minutah je dosegel dve točki, letos pa se je tekmi vzhajajočih zvezd ter naslednji dan na spretnostnem poligonu preizkusil Luka Dončić.

Mladi slovenski zvezdnik je za ekipo sveta, ki je izgubila proti igralcem ZDA s 144:161, v 24 minutah dosegel 13 točk, devet podaj ter pet skokov. Na spretnostnem poligonu, kjer so morali igralci z žogo vijugati med ovirami, metati v krog, položiti žogo v koš in zadeti trojko, pa je izpadel v polfinalu.


Najbolj brano