Dvojna nemška zmaga v Innsbrucku, Zajc deseti

Markus Eisenbichler (279,4 točke) je nov svetovni prvak v smučarskih skokih na veliki skakalnici. Za dvojno nemško zmago je z drugim mestom poskrbel še Karl Geiger (267,3). V finalu je nastopila trojica Slovencev; najboljši med njimi je bil debitant na SP Timi Zajc (245,5), osmi po prvi seriji, ki je na koncu zdrsnil na deseto mesto.

Timi Zajc Foto: Nebojsa Tejic/STA
Timi Zajc Foto: Nebojsa Tejic/STA

INNSBRUCK > Poleg Timija Zajca sta v finalu nastopila še Peter Prevc (230,5 točke), ki je bil po polovici tekme 16., tudi po finalu je zadržal to mesto, ter Žiga Jelar (219,8), ki je bil pred finalno serijo na 22. mestu, na koncu pa 23. Zunaj trideseterice je ostal Anže Lanišek, ki je nastop končal na 35. mestu.

V boju za naslov je Eisenbichler zanesljivo slavil zmago, ki jo je to zimo v svetovnem pokalu večkrat lovil, a nikdar ujel. Vodilni po prvi seriji Švicar Kilian Peier (266,1) je v finalu slabše skočil, a na koncu je bilo to na veliko veselje švicarskega tabora dovolj za bronasto odličje. Z dolgim nosom je ostal vodilni v svetovnem pokalu in tretji po prvi seriji Japonec Ryoyu Kobayashi, ki je v "četveroboju" potegnil kratko.

V nedeljo bo v Innsbrucku še ekipna tekma na veliki napravi. Slovenijo bodo na Bergislu zastopali isti štirje skakalci kot danes: Lanišek, Prevc, Jelar in Zajc, je določil selektor Gorazd Bertoncelj.


Najbolj brano