Dvojna izolska zmaga

Po skoraj mesecu in pol premora so se namiznoteniški ligaši vrnili na ligaška tekmovanja. Izolanke ostajajo konkurenčne v boju za naslov prvakinj z Ljubljano.

Jana Ludvik Foto: Igor Mušič
Jana Ludvik Foto: Igor Mušič

V prvi moški ligi najboljša trojka (Krka, Interdiskont in Maribor) ni dovolila presenečenj. Lep uspeh so dosegli fantje izolskega Arrigonija, ki so v Grižah pri Žalcu z visokimi 5:1 premagali Savinjo. Že uvodoma je za vodstvo poskrbel Matija Novel. Domačini so še uspeli izenačiti, nato pa sta ključni vlogi v bojih z izkušenejšima tekmecema odigrala Primorca Erik Paulin in Matija Novel. Paulin je premagal Patrika Rosca, Novel pa veterana prvoligaških dvoran, Jureta Slatinška. Paulin je nato dobil še svoj drugi dvoboj, točko pa je prispeval še Taj Lavrič.

Tudi v ženski konkurenci je 11. prvoligaški krog v glavnem postregel s pričakovanimi zmagovalci. Na vrhu si Ljubljana in izolski Arrigoni ne pustita blizu. Izolanke so na ničli pustile Preserje, kar dve točki pa je prispevala komaj 15-letna Manca Paljk. Dve je dodala Lea Paulin, eno pa najizkušenejša Jana Ludvik.

Razočarale so igralke Mahle Letrike iz Vrtojbe, ki so kar z 1:5 klonile s predzadnjo ekipo lige, Jesenicami. Primorke so slabo začele, a so bile nato na poti do izenačenja. Najprej je Tina Mozetič premagala Mojco Smolej, nato pa je imela Sara Tokić priložnost, da skupni izid izenači. Z Nušo Bolte je v nizih je vodila že z 2:1, peti niz pa je izgubila na razliko. V petem dvoboju so Primorke izgubile še zadnjo pravo priložnost za preobrat. V dvoboju izkušenih, Gorenjke Barbare Jančič in Vrtojbenke Tine Mozetič, je slednja uspela osvojiti le niz, na koncu pa 16-letna Lara Kompara ni bila kos gorenjski veteranki Mojci Smolej.

Rezultati

Prva SNTL moški, 11. krog - Savinja : Arrigoni1:5 (Hohnjec : Novel 1:3, Slatinšek : Lavrič 3:2, Rosc : Paulin 1:3, Slatinšek : Novel 2:3, Hohnjec : Paulin 0:3, Rosc : Lavrič 1:3), Interdiskont :Sobota 5:0, Kajuh Slovan : Mengeš II 5:2, Mengeš : Maribor 3:5, Kema : Krka 2:5. Vrstni red - Krka, Interdiskont 20, Maribor 18, Kema 12, Arrigoni 10, Kajuh Slovan, Mengeš II, Mengeš 8, Savinja 6, Sobota 0.

Prva SNTL ženske, 11. krog - Preserje : Arrigoni 0:5 (Peršin : Paljk 0:3, Letnar : Ludvik 0:3, Bartolovič : Paulin 0:3, Letnar : Paljk 1:3, Peršin : Paulin 0:3), Ljubljana : Logatec 5:0, Kajuh Slovan : Vesna 5:2, Jesenice : Mahle Letrika 5:1 (Jančič : Tokić 3:0, Bolte : Kompara 3:0, Smolej : Mozetič 0:3, Bolte : Tokić 3:2, Jančič : Mozetič 3:1, Smolej : Kompara 3:0). Vrstni red – Ljubljana 20, Arrigoni 16, Logatec 12, Kajuh Slovan 10, Mahle Letrika, Vesna 8, Jesenice 4, Preserje 0.

Tretja SNTL, moški, 5. krog, primorska izida - Kajuh Slovan II : Gorica 5:2, Ilirija : Gorica 5:0. Vrstni red - Ilirija 12… 6. (predzadnja) Gorica 4.


Najbolj brano