Dvoboj ogroženih

V soboto ob 17. uri bo v dvorani OŠ Koper na sporedu istrski ženski odbojkarski prvoligaški derbi med Luko Koper in Ankaranom. Obe ekipi v boju za obstanek krvavo potrebujeta točke.

Na jesenski tekmi je bil rumeni koprski zid za črne Ankarančanke 
previsok. Kako  pa bo v soboto? Foto: Tomaž Primožič/FPA
Na jesenski tekmi je bil rumeni koprski zid za črne Ankarančanke previsok. Kako pa bo v soboto? Foto: Tomaž Primožič/FPA

Dekletom obeh klubov ne bo lahko, saj se tekmeca borita za obstanek v prvi ligi. V boljšem položaju so Ankarančanke, ki so šeste in imajo dve točki prednosti pred sedmimi Koprčankami, za katerimi je le še dejansko odpisani Formis - edina ekipa brez slavja v tekočem prvenstvu.

Zmagovalca je težko napovedati, saj so sosedski derbiji posebna zgodba. Prvo medsebojno tekmo so gladko dobile Koprčanke. Od tedaj se sestava ekip ni spremenila, kar pa ne velja za strokovno vodstvo. Ankarančanke je medtem zapustil Alen Bektašević, njegovo delo pa je uspešno nadaljeval Sebastjan Mavrič. V boljšem tekmovalnem ritmu so Koprčanke, ki so minuli konec tedna v polfinalu pokala odigrale en dober niz proti kasnejšim prvakinjam iz Maribora. Ankarančanke so imele zadnjo pravo tekmo že pred Božičem.


Najbolj brano