Dumoulin tri leta v Rogličevi ekipi

Potem ko je nizozemski kolesar Tom Dumoulin danes sporočil, da ne bo več vozil za ekipo Sunweb, je zdaj že znano, kje bo nadaljeval kariero. Pridružil se bo ekipi Primoža Rogliča Jumbo Vismi, sodelovanje so sklenili za tri leta.

Tom Dumoulin Foto: Wikipedia
Tom Dumoulin Foto: Wikipedia

AMSTERDAM > Tom Dumoulin in njegovo sedanje moštvo Sunweb sta danes sporočila, da po osmih letih končujeta sodelovanje. Po namigih iz Nizozemske je Dumoulin našel nove delodajalce pri Jumbu, kar se je zdaj tudi potrdilo.

Govorice o takšni selitvi so v kolesarski karavani sicer krožile že nekaj časa, a sta jih nazadnje tako tekmovalec kot njegovo novo moštvo med letošnjo dirko po Franciji še zanikala.

Jumbo Visma je zdaj sporočila, da bo Dumoulin v prihodnji sezoni vozil za to moštvo, pogodbo so sklenili za tri leta. “Imamo samo en cilj. Radi bi zmagali na največji dirki na svetu. Tom, dobrodošel, skupaj bomo izpolnili naše sanje,” so v video zapisu na spletni strani pozdravili svojega novega člana.

Ekipa bo tako v naslednji sezoni izjemno močna, saj sta v njej že dva vrhunska tekmovalca, Slovenec Primož Roglič in Nizozemec Steven Kruijswijk.

“Veselim se priložnosti, da po svojih močeh prispevam k temu velikemu cilju. Potreboval sem nove izzive, Jumbo Visma pa je prava ekipa za to. Kariero sem začel v ekipi Rabobank Continental, ki je bila predhodnik sedanje Jumbo Visme. Zato se počutim, kot da se vračam domov,” pa je selitev pospremil Dumoulin.

Dopoldne se je že zahvalil za dobro sodelovanje Sunwebu, kjer je preživel osem sezon. “Težko bo zapustiti ekipo, moje srce ostaja v njej, skupaj smo dosegli izjemne uspehe. Dokazali smo, kaj zmoremo. Brez te ekipe ne bi bil nikoli to, kar sem, vedno pa bom hvaležen za to, da mi dovolijo raziskovati in iskati nove priložnosti.”

Nizozemec je v dresu te ekipe dobil dirko po Italiji leta 2017, bil drugi na lanski izvedbi Gira, leta 2018 pa je na drugem mestu končal tudi na dirki po Franciji. Letos je na Giru padel in odstopil, zaradi posledic poškodbe pa nato izpustil tudi francosko preizkušnjo.


Najbolj brano