Dončićevemu Dallasu dvoboj z Youngovo Atlanto, Dragić znova “out”

Slovenski košarkarski čudežni deček Luka Dončić je v severnoameriški ligi NBA z moštvom Dallas Mavericks v noči na četrtek s 114:107 premagal Atlanta Hawks Traja Younga. Gorana Dragića zaradi ponovnih težav s kolenom ni bilo na gostovanju Miami Heat pri Utah Jazz.

Slovenski košarkarski čudežni deček Luka Dončić Foto: Anze Malovrh/STA
Slovenski košarkarski čudežni deček Luka Dončić Foto: Anze Malovrh/STA

DALLAS > Tako Dončić kot Young sta na srečanju najboljših novincev letošnje sezone doslej dosegla po 24 točk, Dončić je pri tem prispeval 10 skokov in šest podaj, Young pa 10 podaj.

Dončićevo ime je vse od letošnjega nabora NBA tesno povezano z Youngom, ki ga je kot petega po vrsti izbrali prav Dallas, a ga nato v menjavi igralcev z Atlanta Hawks zamenjal za Slovenca, ki je izbran kot tretji po vrsti. Povezava med obema ostaja živa tudi po uvodnem delu sezone, saj sta bila izbrana za najboljša novinca uvodnega obdobja sezone v svojih konferencah.

Na drugem medsebojnem srečanju letošnje sezone - prvega je doma dobila Atlanta z 111:104 - sta znova pokazala, zakaj sta na naboru vzbudila toliko interesa in bila ključna igralca svojih moštev na tekmi. A na koncu se je bolj smejalo Dončiću, ki si je z Dallasom zagotovil 11 zaporedno zmago na domačem parketu.

Moštvo iz ameriške zvezne države Teksas si je ključno vodstvo priigrala v izteku tretje četrtine in ga nato obdržalo vse do konca srečanja.

V Salt Lake Cityju je Miami v odsotnosti Dragića težko sledil domačemu moštvu, ki je vmes vodilo z 42 točkami razlike in na koncu zmagalo s 111:84. Za Utah je šest igralcev doseglo dvomestno število točk, največ Donovan Mitchell z 21. Rodney McGruder je vodil Miami s 16 točkami.

V dvoboju trenutno prvega moštva lige proti lanskim prvakom so Toronto Raptors brez večjih težav s 113:93 v gosteh odpravili Golden State Warriors.


Najbolj brano